Hildegard Bingeniläisen äly- ja hermopiparit tulivat muotiin jo monta vuotta sitten, jolloin resepti oli joka lehdessä. Ei maha mittää, nämä ovat niin hyviä ja helppotekoisia, että varsinkin isompia määriä tarvittaessa, vaikka glögitarjoiluun, ne ovat vakiolistallani. Tässä resepti:

500 g voita, 500 g fariini- tai ruokokidesokeria, 1/4 dl rypsiöjyä vatkataan. Sitten lisätään 2 suurta kananmunaa ja taas vatkataan. Lisätään mausteeksi 4 tl kanelia, 1-2 tl muskottipähkinää, 1 tl neilikkaa ja 3 dl rouhittua mantelia sekä 10 -11 dl puolikarkeita spelttijauhoja, joihin on sekoitettu 4 tl leivinjauhetta. Taikinasta muotoillaan muovikelmuihin kolme tasapaksua, halkaisijaltaan n. 3-5 cm tankoa, jotka saavat tekeytyä yön yli jääkaapissa. Seuraavana päivänä tangosta leikataan n. puolen sentin viipaleita, jotka voi voidella kananmunalla ja päälle ripottaa sokeria tai mantelirouhetta tai -lastuja -  tai olla ripottamatta. Piparieita paistetaan n. 15 min 175 asteessa.