Kun sataa ja paistaa yhtaikaa, on taivaassa häät. Näin sanottiin, kun olin lapsi. Tässä on viime päivinä ollutkin menossa monet häät, tänään myös. Vaikka miten yritin saada samaan kuvaan pilveä ja auringonpaistetta, en oikein onnistunut.

780168.jpg

Joskus kuvaaminen onnistuu, joskus ei. Eilen olisin saanut kuvattua luultavasti maailman pulskimman talitiaisen, joka pitkään tiirasi minua villiviinin oksalta ikkunan takaa. Mutta kun oli kuvien siirto tietokoneelle menossa, niin millä sitä niin äkkiä keskeytät. Jos tintti ei ole jo haljennut ylensyöntiin, niin ehkä tapaamme vielä. Tai ehkä se pörrötti muuten vaan huvikseen höyheniään näyttääkseen komealta?

Eilen pääsimme koiran kanssa leikkimään ms-märkäpaitaa... Olimme pienellä päiväkävelyllä ja arvelin meidän ehtivän kotiin ennen sadetta. Tuossa se sade nyt alkaa:

778175.jpg

Sitten kasvimaan ihmeisiin. Kuvassa komeilee kasvihuonekurkkumme numero neljä. Viitonenkin on jo hyvässä kasvussa. Myös ensimmäiset puikulan malliset tomaatit on maisteltu. Kuivia ja jauhoisia tuntuvat olevan, vaikka väri on oikea. Lajike olikin minulle outo, mutta kasvikaupassa ei enää ollut valinnan varaa. Pienet kirsikkatomaatin pallukat edustavat vielä vihreitä tomaatteja. Kesäkurpitsat ovat kompostin päällä ja ilmeisesti aikovat pääasiassa kasvattaa komeita lehtiä. On siellä sentään kukkia ja muutama alkukin, joten ehkä vielä kesän mittaan hukumme kurpitsoihin.

775801.jpg