Tänään rupesi tekemään mieli oikeaa lihasoppaa. Löysimme kaupan altaasta pakattuna keittolampaan palasia. Niitä ostimme kaksi pakettia - hintaa laski se, että toisesta oli menossa viimeinen myyntipäivä. Lisäksi otimme kaksi häränhäntäpakettia. Tätä satsia keittelin ehkä kolmisen tuntia. Veteen heitin suolan, pippurin ja parin laakerinlehden lisäksi ihan vähän sellerinvartta. Noin tunti sitten lisäsin joukkoon kokonaisen valkosipulin kynnet, kuorittuna tietenkin sekä kolme sipulia silputtuna isoiksi lohkoiksi. Äsken perkasin luut ja lihat erilleen ja lisäsin kaksi pussia pakastekeittojuureksia ja kilon pussin parsakaali-kukkakaali-porkkana-purjo-pakastetta. Niin ja yhden pienen purjon ohuina renkaina. Samalla tarkistelin makua, lisäsin vähän mustapippuria ja pari salvian lehteä. Siellä se nyt hissukseen kypsyy valmiiksi. Kannattaa mainita, että käytössä on kymppi-litran kattila, sillä tätä syödään nyt taas muutama päivä ja loput pakastetaan.

Kymppi-kattila oli jo muussakin käytössä. Keitin ison annoksen kurpitsahilloa, jonka resepti on peräisin Yksinäisen naisen talosta, jonne joku Kuminan blogiystävä sen kirjoitti muutama päivä sitten. Anteeksi kauheasti, en nyt löydä sitä enkä muista alkuperää. Tähän blokiin kyllä kannattaa tutustua muutenkin kuin reseptinhakumielessä. Noudatin kuitenkin alkuperäistä ohjetta, mutta vähän nyrkkituntumalla ja tupla-annoksena.

Otin arviolta kaksi kiloa kesä- ja talvikurpitsaa. Keltaisen kurpitsan kuorin, mutta vihreän kesäkurpitsan jätin kuorimatta. Otin isoimmat siemenet pois ja pilkoin kurpitsat paloiksi. Olisivat saaneet olla vähän pienempiä, joten survoin niitä myöhemmin vähän perunasurvimella pienemmiksi. Lisäsin joukkoon tilkan vettä ja kahdeksan sitruunan mehut. Raastoin myös muistaakseni kolmen sitruunan kuoret pataan ja keittelin tätä hiljakseen niin kauan, että palat olivat pehmeitä ja soseutuneet. Lisäsin kaksi kilon pakettia hillosokeria ja keitin ohjeen mukaan ja pistin valmiin hillon kuumennettuihin purkkeihin. Kuumennus tapahtui tiskikoneessa. Yksi huti sattui: yksi kansi joutui hukkaan vaikka voin vannoa, että joka purkissa oli kansi kun ne toin yläkerrasta.

899752.jpg

Kuvasta näkyy syy, miksi vihreää kurpitsaa ei kuorittu. Makeaahan tämä on kuin mikä, mutta voisi maistua namilta vaikka lettujen päällä.

Ja tarinat jatkuvat huomenna...