Tämä on kummallakin ollut oikea asiointipäivä. Heräsin ilman kellonsoittoa ja ehdin syödä aamupalankin, mutta sitten minua jo vietiin. Pääsin puhumaan asiastani mukavan tuntuiselle ryhmälle, aivan kuten oli suunniteltu. Yksi yllätys tuli: suuta kuivasi vallan vietävästi. Kun on säännöllisellä otettava verenpaine- ja kolesterolilääkkeitä, niin ne kai kuivattivat suuta, ehkä sekin etten varmuuden vuoksi juonut kuin yhden mukillisen teetä... Joskus jännityskin aiheuttaa sen, että kieli tarkertuu kitalakeen, mutta en nyt usko sellaisestan olleen kysymys.

Kävimme kauppareissun yhteydessä kirjakaupan alennusmyynnissä. Kaupasta ostettiin vain purkki maitoa ja pieni paketti leipää, sillä edelleen meillä pistellään kalkkunaa. Tällä kertaa ei suoraan pakastimesta, vaan eiliseen risoton tapaiseen lisätään lientä ja hupsista, tarjolla on herkullinen kalkkunakeitto.

Kirjakauppaan tehtiin hukkareissu. Emme kumpikaan löytäneet mieleistä alelukemista. Se johtuu luultavasti siitä, että olemmin heavy-usereita mitä tulee kirjojen hankintaan ja lukemiseen. Jotain uutuuskirjoja pitelimme käsissä, mutta emme viitsineet jäädä jonottamaan. "Siinä kaupassa jo yksi asiakas saa aikaan jonon", huomautti mieheni, mutta oli siellä oikeastikin väkeä kirjapinoja selaamassa.

Matkan varrella saimme kumpikin tilattua ajan silmälääkärille, joten sikäli ei matka mennyt ihan hukkaan. Rahanmenoa siis on tiedossa runsaasti. Minun suhteellisen uusien rillieni sangoista on eloksointi kulunut melkein kokonaan pois ja kun karhea pinta voi olla nikkelipitoista mitä-lie-metallia, niin olen pelännyt allergiaoireita, nikkeliallergikko kun olen. Olen jo pariin kertaan sivellyt pintoihin kynsilakkaa, mutta se ei pysy muutamaa viikkoa kauemmin.

Muutama köykönen kansanviisaus suaraan keskiselt Uureltamaalt, kuten miä jo öylönä lupasin:

  • Pohjatuuli on kylmä, tuuli se mistä päin hyvääs.
  • Köyhtyy saa mut ei laihtuu.
  • Kyl vähemmälläki tyällä elää, ku vaa saa syärä.
  • Parempi suara silee kun huanosti kruusattu.
  • Ollu ja menny ku Ollin muarin synti.  

Ja lopuksi pari aina ajankohtaista eläinaihetta:

  • Totinen ku kissa kakal.
  • Kyllä koira pääns silittäjän tuntee.

Paree ajaa viaraal hevosel, ku ei itte enempää osaa... eli siirryn päivän luku- ja käsityötehtävien pariin.