Silmälääkäristä terveisiä! Mies menee vielä toistamiseen iltapäivällä mittauttamaan silmänpaineet, sillä hän on jatkuvallla lääkityksellä. Minä sain jo oman reseptini ja tervetulotoivotukset parin kolmen vuoden päästä tulla seuraavan kerran, ellei mitään erikoist ilmene ennen sitä. Paineissa ei onneksi ollut vikaa, mutta näkö on sen verran muuttunut, että joudun uusimaan rillit. Nykyisten muutaman vuoden ikäisten pokieni metallipinnoite on kulunut kokonaan pois ja olen niitä muutamaan kertaan joutunut kynsilakalla paikkailemaan, nikkeliallergikko kun olen, joten pokat olisi ollut joka tapauksessa uusittava.

Minusta on kurjaa, kun silmälaseista ei saa minkäänlaista Kela-korvausta. Meidänkin perheessä on kaksi, jotka emme pysty olemaan hetkeäkään ilman silmälaseja eli olemme laseitta täysiä invalideja. Minulla on kaksitehoiset päivälasit ja sänkylasit eli pelkät lukulasit toisena. Miehellä on kolmet: päivä- ja lukulasien lisäksi vielä soittolasit. Hän jo tilasikin aamulla itselleen uudet lukulasit, kun optikkoliikkeessä oli hyvä tarjous. Vanhat kehykset ovat niin lahot, että oli aikakin tilata! Itse en jäänyt katselemaan laseja, vaan riensimme kotiin. Lumityöt odottivat, samoin koira oven takana jalat ristissä.

Silmäni ovat vielä ihan sikkurassa puudutusaineen vaikutuksesta. Tullessa varsinkin kirkas lumi häikäisi ja häikäisee vieläkin. Toisen silmän verkkokalvo on kerran, jo vuosia sitten irronnut ja laseroitu, joten lääkäri tutkii silmäni aina hyvin huolellisesti.

Tässä tämä päivä sitten meneekin. Mies lupasi käväistä silmälääkärireissulla katsomassa, olisiko kaupassa vielä savupotkaa. Huomenna on laskiaistiistai ja rokkapäivä. Otinkin hernerokan pakastimesta jo valmiiksi sulamaan, mutta se kaipaa vähän lisää höystettä eli toivottaavasti tätä savustettua possun jalkaa. Samaa potkaa oli eilisessä hapankaalipadassa, jonka ainekset ehdin jo illalla lisäämään eilisiin kommentteihin. Tänään syödään loput, mutta ehkä siihenkin lisätään vähän potkan paloja. Nahan alla on vähän rasvaa, mutta se on helppo kaapia kompostiastiaan. Luut ja lihat on helppo irrottaa ja punainen liha olikin tosi hyvää, maukasta myös leivän päällä. Nam-nam. Keitin luista pienen annoksen lientä, jota sitten tarvittiinkin hapankaalipataan.