Syksy alkoi tänään ja siksi vaihdoin otsikkokuvaa. Nuo sivulaatikon pihlajanmarjatkin joutavat kohta pois, sillä linnut ovat ainakin meidän tontilta syöneet marjat viimeistä myöten. Keltaiset vaahteranlehdet valaiskoot päivääsi! Eilisen auringonpaisteen jälkeen tämä päivä onkin erityisen harmaa ja hämärä. Vaikkei yöllä ilmeisesti satanut paljon eikä tänäänkään muuta kuin vähän tihkua, niin silti päivä tuntuu sateiselta. Vaahterat ja kastanja tiputtavat nopeasti lehtiään. Nekin lehdet, jotka ovat vielä puissa, ovat viime yön aikana muuttuneet vanhoiksi ja mätäneviksi odottaen maatumistaan maan mullaksi.

Tämä meidän pihapelakuu sentään vielä jaksaa kukkia, mutta kuinka kauan?

1952341.jpg

Tavoitteenani on käydä kerran kesässä Ainolassa, ihan vain käyskentelemässä hiljaisessa puistossa, jossa sielukin lepää, hiljentymässä hetkeksi haudalla ja sen jälkeen hihittämässä vieressä olevan saunan nerokkaille suihku- ja vedensiirtosysteemeille. Tietysti pitää samalla piipahtaa myös itse talossa. Nyt vierailu jäi viimeiseen mahdolliseen päivään, mutta ehdin sentään.

Ihana ruusu kukki vielä pihalla:

1952375.jpg

Krassit kaunistivat Ainolan seinustaa. Krassi on ensimmäisiä, jotka paleltuvat kylmässä, mutta kivijalka varmaan suojaa ja lämmittää näitä vielä jonkin aikaa.

1952378.jpg

Meidän pihapurkeissa krassit eivät tänä vuonna kasvaneet oikein hyvin, mutta kyllä nekin vielä kukkivat. Siemeniä ei varmaan ehdi muodostua ollenkaan.

Kävin tänään lääkärissä, ihan vaan "tutustumismatkalla", vaikka oli mulla vähän asiantynkääkin, uusin reseptejä ja sain lähetteen muutamiin kokeisiin. Vain ilmaiset labrakokeet ovat pitäneet minut pakosta muutaman vuoden terkkarin asiakkaana. Kuten olen ennenkin todennut, en ole ollut erityisen innostunut kunnallisista terveyspalveluistamme. Milloin on puuttunut lähetteitä, milloin söhlätty varattuja aikoja, milloin mitäkin sotkua ja jos ei muuta, niin jonotusta. Lääkäri kyllä oli asiansa osaava, sitten kun hänen puheilleen pääsi...

Nyt vaihdoin takaisin sille yksityiselle terveysasemalle, joka aikanaan hoiti myös työterveysasioitani. Plussaa on mielestäni se, että käymme miehen kanssa taas saman lääkärin puheilla. Häntä ei terveyskeskukseen saa viedä kuin paareilla. Tämä maksaa, mutta säästetään sitten jostain muusta.