Oli pakko tulla välillä kasvimaalta sisälle viilentymään ja samalla tekemään tänne pientä terapia- elikä kaverikierrosta. On tämäkin: jos sataa, valitetaan siitä ja jos paistaa, niin on liian kuuma ja taas aihetta valituksiin. Aurinko tosiaan paistoi suoraan päähän ja vaikka vahingossa kastelin itseänikin kun laskin vettä pihapyttyyn, niin ei sekään virkistänyt yhtään. Paita vain kastui.

Mieskin äksyili. Istui itse tyytyväisenä ottamassa aurinkoa ja moitti kastelutyyliäni. Ehkä hän sitten ryhtyy talon auktorisoiduksi kukkapenkin kastelijaksi, jonka toimesta kasvit eivät kuole... Pah. Ei se tietysti tarkoittanut sanoa pahasti, mutta väsyneenä sitä ottaa itseensä herkemmin kuin tarvitsisi. Paarmatkin ovat saapuneet ja tekisi mieleni sanoa että nekin vielä, minun kiusakseni Silmänisku heh-heh.

Jotain hyvää kuitenkin sain aikaiseksikin. Papumaa on tehty ja puolet pavuista kylvetty. Kasvihuoneen toiselle laidalle teen toisen papupenkin eli siis sen takia vain puolet on nyt maassa... Muutama muukin pieni kylvös odottaa, joten lähden tästä vielä hetkeksi töihin. Ei muutaman yrtin kylväminen päivästä olisi kiinni, mutta ehdin kastelemaan maan jo valmiiksi, joten sitä uutteruutta ei voi antaa mennä hukkaan. Veto vain loppui kesken.

Harkitsin kaupassa, ostaisinko tölkin siideriä vai en ja harmikseni jätin ostamatta. Se maistuisi nyt, tai siis hetken päästä kun palaan kasvimaalta. Nyt siis vielä hetkeksi hommiin ja sitten alkaa pyhänvietto.