Vanha Laila Kinnusen laulama iskelmä "Valoa ikkunassa" tuli  heti mieleen, kun  tulin yläkertaan ja vain katsoin ulos ikkunasta. Valoa tulee, sillä lumi on vienyt ikkunan takaa villiviinit ja niiden mukana telkkariantennin. Juuri tänään, kun olin suunnitellut viettäväni telkkari-illan.

Telkkarista näkyy nyt vain pelkkää pimeää plus kehotus tarkistaa antennijohto. Tätä tulee ilmeisesti näkymään noin vappuun asti. En minä paljon televisiosta piittaa, enkä katsokaan kuin aniharvoin jotain ajankohtaisohjelmaa uutisten lisäksi, mutta miten päivä nyt alkaa ilman aamutelkkaria ja uutisia? Tai ilman Jälkiviisaita, kun osaan ohjelmoida sisäisen herätyskellonkin soimaan perjantaina kello 8.44. Voi pihkura sentään.

Kun antenninraato keikkuu jossain kerrosten välissä tai alhaalla hangessa, ei ole toiveitakaan saada sitä paikalleen ennen kuin lumet sulavat. Paksuun hankeen ei kukaan pääse kahlaamaan kuin korkeintaan suksilla tarkistusmatkalle. Tikapuita ei ainakaan saa pystytettyä nietoksiin eli akka ei nyt katso telkkaria. Areenalta sentään voi seurata tärkeimpiä, jos ei nettiuutiset riitä.  Minä varmaan saan vieroitusoireita, vaikka tosiasiassa siis katson televisiota noin 7-8 tuntia viikossa. Valehtelematta. Enää ei edes rautalankahenkarista taida saada kelvollista vara.antennia, kuten joskus ennen?