Eilen ja tänään olisi lintujen bongauspäivä. Isäntä, joka tarkkailee tiiviisti luonnon ilmiöitä, havaitsi eilen tasan kolme lintua: yhden talitiaisen, yhden sinitiaisen ja yhden variksen. Tänään kuulemma saalis on ollut samaa luokkaa. Sanomattakin on selvää, että tavallisesti lintulaudalla käy huomattavan paljon enemmän väkeä, vaikkei lajivalikoimamme suuri olekaan.

Mustarastaspariskunta on vakiovieraana, sillä se on talvehtinut pihassa monena vuonna. Myös sinitiaiset kulkevat pareittain. Talitiaisia on runsaasti. Sen sijaan viherpeippoja tai keltasirkkuja ei tänä talvena ole pahemmin näkynyt. Monena päivänä olen kuullut käpytikan päristelyä. Fasaanit käyvät säännöllisesti katsastamassa, olisiko jäniksiltä jäänyt kauroja.  365261.jpg

Pakko oli vielä palata. Tämä näköjään on sunnuntain pääharrastukseni. Auringonlasku oli todella kaunis, vaikkeivät sen upeat värit oikein kuvassa toistukaan.

Niin, siis syy tulla vielä editoimaan tätä oli lintubongaus, josta raportoin liian hätäisesti. Isäntä ehti bongata vakiovieraiden eli tinttien ja mustarastaiden lisäksi variksen, harakan ja naakan sekä ihkaensimmäistä kertaa lintulaudalle tulleen urpiaisen, siis sen jolla on punainen myssy päässä. Lisäksi hän näki vaivaishiiren, jota lumikkomme ei ole ainakaan toistaiseksi pistänyt poskeensa. Lintuhavainnot ilmoitin kiireesti Birdlife Finlandille (www.birdlife.fi/lintuharrastus/pihabongaus.shtml )