Kirjoitin ensin otsikkoon "haltiat", mutta kun siirsin kuvat, tulin toisiin ajatuksiin. Valtiaathan ne tässä seisovat tärkeän näköisinä tiluksiaan tarkastamassa.

2025378.jpg

Fasaanit esiintyivät pari päivää sitten oikein edukseen. Niitä on pihan vaiheilla edelleen koko pesue. Kun naapuri käväisi kyntämässä peltonsa valmiiksi, niin fasaanit ehkä joutuvat majoittumaan muualle tuosta puunrungon suojasta, elleivät nimittäin halua tallustella varpaar savessa. Orava ei pellolle mene, vaan siirtyessään paikasta A pihaan B juosta viipottavat taitavasti pitkin sähkölankoja tai tietysti hyppivät oksalta oksalle.

2025376.jpg

Pyhäinpäiväksi luvattiin rumaa ilmaa, räntää ja vettä taivaan täydeltä. Toivottavasti ei satu kenellekään pahasti, kun kuitenkin väkeä on liikkeellä. Joskus kuitenkin on parempi muistaa läheisiä mieluummin kotona vaikka kiikkustuolissa istuen kuin lähteä teille liukastelemaan.

Taas kolme nuorta on viime yönä ajanut itsensä hengiltä. Omammekin oli muutamia vuosia sitten auton kyydissä, joka ajoi tuhatta ja sataa ulos tieltä. Virallisen tiedon mukaan nopeus oli 80 km/h, todellisuudessa kai voi lisäta ykkösen eteen. Siinä oli enkeleillä ollut tekemistä, kun koko autokuormallinen nuoria kokeili kuolemattomuutensa rajoja ja päätyi pellolle eikä esimerkiksi vieressä virtaavaan jokeen. Kaikki selvisivät vielä pienin vammoin, vaikka toisinkin voisi olla. Tällaisina muisteluaikoina tulee aina mieleen se, miten ihan yhtä hyvin meilläkin voisi nyt olla asiaa hautuumaalle.

Mutta muistaakohan tätä kukaan?

2025393.jpg