Emmepä ole ennen helluntaita näin työn tiimellyksessä viettäneet, mutta nyt kasvihuone on valmis. Tai puuttuu siitä vielä ovi ja ruuvitkin on kiristämättä lopullisesti, mutta valmista tuli muuten ennen illan ukonilmaa ja sadetta. Sisustus eli multalaatikot ja kasvit tietysti myös puuttuvat, mutta se onkin oma urakkansa. En ollenkaan moiti, jos mies päättää pitää tänään vapaapäivää pihahommista.

Välillä jo pelkäsin, että ukkokulta saa auringonpistoksen ja sydänkohtauksen ähertäessään kattolevyjä tiukkaakin tiukempien listojen avulla kiinni. Hirveä homma, josta olisi voinut etukäteen saada viitteitä käyttöohjeesta ja ilmoituksen sanakäänteistä: "Pyydä asennustarjousta!", "Varaa aikaa vähintää kahdeksan tuntia!". Ei sanaakaan siitä, että olisi hyvä tilata kokonainen asennusporukka paikalle ja varata useamman sorttisia ja korkuisia tikapuita sekä huomattava määrä vararuuveja.  Mutta tulihan tästä valmista - eikä mennyt kuin kaksi viikkoa!

Tuolla se häämöttää: tuo lähteen näköinen kohta on kasvihuoneen kiiltävä katto. Tarkempia kuvia esittelen vasta sitten, kun sisällä on jotain muutakin kuin yksi saunajakkara ja kahdet tikapuut. Vieläkin haaveilen pienestä pyöreästä pöydästä, jonka päällä on kynttilä tuomassa tunnelmaa... Eilen kyllä havaitsin, että tunnelma on tiivis ilman kynttilääkin eli lämpöä riittää ainakin aurinkoisena kesänä. Täytyy vielä suunnitella huolellisesti vesisaavien paikat, sillä kasteluvettä tullaan tarvitsemaan! Muuten pidämme kasvihuoneen mahdollisimman yksinkertaisena ja helppohoitoisena eikä yritetäkään kasvattaa mitään eksoottisia kasveja.

618807.jpg

Meillä on ollut  jo vanhassa kasvihuoneessa käytössä isoja muuttolaatikoita, joita on suhteellisen kevyt ja helppo siirrellä tyhjennettäväksi. Pohjalle panen ensin kerroksen purua, sen päälle esimerkiksi hevosen kakkaa ja vähän kalkkia ja sitten vasta mullan. Näin säästyy kallista pussimultaakin ja ainakin tomaatit ja kurkku ovat viihtyneet hyvin.

Tässä vielä toinen kuva: utelias orava kurkimassa ikkunan takana. Huomaa sen ilme!

618838.jpg

Nämä oravat ovat aika tarkkoja ja häipyvät yleensä jo siinä vaiheessa kun otan kameraa esille. Tämän skarpimpaa kuvaa en vielä ole onnistunut ottamaan ikkunan läpi.