Eilen olin pahalla päällä ja tänään, kun muuten ei ole mitään marisemisen aihetta, iski tauti. Tämä on tavallistakin tavallisempaa syysflunssaa. Sitä se viime viikon mahatauti enteili. Kun nyt on kaikki alkavan flunssan oireet,  taidankin kömpiä kirja mukana peiton alle lepäämään. Koira täytyy kuitenkin käyttää asioillaan ensin. Iniseekin jo siihen malliin, että pian on lähdettävä. Nämä orapihlajan marjat ovat lenkkitiemme varresta:

823302.jpg

Ruokakin on suunniteltu potilaalle eli siis itselleni sopivaksi. Mies on toistaiseksi säilynyt tauditta. Kehuin viime viikolla lihasoppaani, jota söimmekin ahkerasti monena päivänä. Kun liemi oli tosimahtavan makuista, en raaskinut edes loppuja hävittää. Tosin meillä pannaan hyvin harvoin mitään ruokaa roskikseen tai siis kompostoriin. Tänään ajattelin tehdä pieniä lihapullia (lue: valkosipulilla maustettuja jauhelihakökkäreitä) ja kypsentää ne sopan liemessä. Lisäksi heitän mukaan pussillisen keittojuureksia. Siinä meille sopiva iltaruoka, joka lämmittää kaikin puolin sielua ja ruumista.

Huomenillalla on suunnitteilla menoa, joten ei nyt jouda senkään puolesta sairastelemaan. Lisäksi jo täksi illaksi on selvittävä telkkarin ääreen, sillä kymmentä vaille kymmeneltä alkaa Yle-teeman Sibelius-ilta. Sen aion katsoa alusta loppuun. Ylihuomenna näet on kulunut 50 vuotta mestarin kuolemasta.