Kauniin punainen, lamoava puistoalppiruusu, nimeltään Elviira ja kaverinsa, valkoinen rodo ovat nyt kunnialla maassa. En nyt rupea itseäni ylistämään, mutta kasvien istutuksen lisäksi kuskasin taas neljä säkillistä multaa kottikärryillä ja yhden kantamalla paikasta A paikkaan B, kaivoin pienen pätkän kasvimaan penkkiä, myrkytin laumoittain muurahaisia ja sain selkäni kipeäksi. Mies on vielä vaivaisempi, mutta hän joutuikin viemään pumpun kesäkaivoon ja lisäksi asensi minulle uuden riippumaton, kun ruikutin kummastakin. Paljon, paljon on vielä tekemistä, mutta ehkä saa nyt riittää tältä päivältä. Työkalut täytyy enää käydä pistämässä piiloon, etteivät ota jalkoja alleen yöllä. Vaikka ei meillä päin kyllä tähän asti ole rosvoja kulkenut, mutta ei sitä koskaan tiedä, jos multasäkit ja lapiot ovat kovin houkuttelevasti tien varressa kulkumiesten kerättävissä.

1584636.jpg

Tässä Elviira on kaikessa komeudessaan vielä odottamassa istutusta. Toinen asia kokonaan on se, olivatko nämä ensimmäiset ja viimeiset kukat siinä. Molemmat kasvit olivat vähän turhan pitkään sisällä odottamassa jatkotoimia. Ajoimme tänään kauppareissulla myös kukkatalon ohi mennäksemme ostamaan sitä puuttuvaakin rhododendronia, mutta piha ja naapuripihakin olivat niin täynnä autoja, että hurautimme ohi. Ehkä maanantaina on vähemmän väkeä. Hapanta rodomultaakin jäi sopivasti vielä yhden puskan juurelle.

Onneksi säät ovat olleet suotuisia ja pihatöitä voinut tehdä pala kerrallaan. Vaikka meillä on iso piha, on kuitenkin kukkapenkkiä ja kasvimaata siihen nähden vähän. Suurin osa on nurmikolla sekä puiden ja pensaiden peitossa. Mutta voimille tämänkin hoitaminen ottaa. Pienet nokoset tekivät äsken oikein hyvää. Heräsin horroksesta, kun mies tuli sisälle ja rupesi leikkaamaan ja marinoimaan kasleria, jota ostimme tämän päivän ruoaksi.

Huomenna on helppo ruokapäivä, sillä meillä syödään eilistä broileri-vihannesvokkia, jota jäi sopivasti. Ainekset kahden päivän ateriaan: kilon verran marinoimattomia broilerisuikaleita ja kilon verran vokkivihanneksia, kahta lajia sekä mausteeksi suolaa, mustapippuria sekä imelää thaikastiketta ja vähän soijakastiketta. Siinä se.

Meinasi unohtua: mukavaa ja aurinkoista viikonvaihdetta euroviisujen parissa tai ilman niitä!