Vielä tänäänkin sataa lunta, muttei onneksi enää niin runsaasti kuin eilen. Mies lähtee taas huomenna sairaalaretkelle, joten toivottavasti keli on silloin parempi eikä muutu liukkaaksi. tai kyllähän isot tiet ovat sulia, varsinkin kun hän menee sinne vasta iltapäiväksi lääkärin vastaanotolle.

Tuntuu hurjalta lukea, miten tänään jopa paikallisjunat myöhästelevät tunninkin, jos kulkevat ollenkaan. Kaukojunista puhumattakaan. Tulin äsken jalkahoidosta ja kosmetogi kertoi, että Helsingin asema oli ollut aamulla tupaten täynnä väkeä. Osa ollut oli vain kevyissä kesävaatteissa etelänmatkan päätteeksi. Käsittämätöntä sekin, että lentoasemalla ovat matkatavarat sikin sokin hukassa. Miten se voi olla edes mahdollista?

Isäntä on parhaillaan linkoamassa pihaa. Aamulla tiellä oli vain muutaman koirankävelyttäjän ja lehdenjakajan autonjäljet hangessa, mutta lehdet olivatkin tulleet laatikkoon ajallaan.  Kuja oli kuitenkin aurattu jo siinä vaiheessa kun seuraavan kerran kurkistin ikkunasta.

2089665.jpg

Kaupunki ilmeisesti pihistää tänäkin vuonna aurauskuluissa - on näet tärvätty rahaa jonninjoutaviin kadunkomistustöihin - sillä keskustan pääkadutkin olivat kupruiset kuin ennen vanhaan kärrytiet maalla. Odotellaan kaiketi säiden lämpenemistä ja lumen sulamista. Mutta kas, kun aloimme lähestyä kaupungintalon suuntaa, olikin yllättäen tie lumeton ja sileä kuin vauvan pylly. Voi se tietysti olla sattumaakin, sillä varmasti aura-autot ovat olleet ahkerasti koko yön töissä eikä joka paikkaa saa samaan aikaan aurattua, kun lunta tulee koko ajan. Mutta silti, joka talvinen ongelma ovat pyykkilaudaksi kovettuneet kadut, joilla saa täristellä niin että tuntuu kuin munuaiset irtoaisivat, auton osista puhumattakaan.

Autosta tulikin mieleen ongelma, jonka havaitsimme perjantaina tai ehkä jo aikaisemminkin viikolla. Pissapojasta ei tullut vettä. Neuvoin miestä kurkistamaan konepellin alle, jos vaikka joku letku olisi irronnut tai katkennut. Sehän ei tietysti miehiselle miehelle käynyt, vaan heitettyään minut kaupungille hän lähti kysymään neuvoa kaveriltaan ja tilaamaan samalla autolle vuosihuoltoa. Huolto tuli tilattua, mutta piipahdus kaverin luona säästi ison summan rahaa. Vika nimittäin oli aika jännä: joku elukka oli nakertanut pissapojan letkun puoliksi poikki. Tietysti voi sekin olla mahdollista, että letku on jotenkin hiertynyt poikki. On vaikea keksiä, mikä eläin olisi konepellin alla käynyt eikä se tälle kaikkitietävälle eukollekaan juolahtanut mieleen. Ajattelin lähinnä, että letku olisi voinut irrota jostain liittimestä.

Tässä yksi sininen hetki ennen viikonlopun lumimyräkkää. Taisin ottaa kuvan lauantaina illansuussa ikkunasta. Taskukamera ilman salamaa on joskus ennenkin vanginnut saman hetken paremmin kuin esimerkiksi miehen hieno järkkäri.

2089667.jpg