Terveisiä vaan, lääkäristä ja röntgenistä tullaan, apteekkiin mennään. Keuhkojen rahinaa kuunneltiin ja minut passitettiin saman tien röntgeniin. Muutenkin asian tutkimista jatketaan. Muuten arvot olivat aika kohdallaan, ei kun ennallaan. Tosin sain uuden kolesterolilääkkeen. Edellinen, jota olen käyttänyt pari kuukautta, ei tepsinyt. Sain kuitenkin luvan käyttää kotona oleva satsi loppuun, sillä mistään katastrofista ei ole kysymys. Ja sokerit keikkuvat aika lähellä diabetesta, mutta edetään vielä toistaiseki ruokavaliohoidon avulla.

Niin se ruokavalio. Omasta mielestäni noudatan kohtuullisen tarkkaan virallisesti suositeltua ruokavaliota, siis lautasmallia, jossa suunnilleen puolet lautasesta on täytetty vihanneksilla. Puolen kilon vihannes- ja marjasuositus per päivä täyttyy. Leipää syön noin 4-6 viipaletta ja se on aina kuitupitoista. Lisäkuitua syön vielä erikseenkin joka ikinen aamu. Maitoa juon muutaman lasillinen joka päivä, mutta sekin on rasvatonta. Leivänpäällisrasva on 30-prosenttista kevytlevitettä. Öljy on terveellistä rypsiöljyä, mutta se ei ole päivittäisessä käytössä. Joskus nappaan muutaman mantelin suuhuni.

Kalaa meillä syödään säännöllisesti. Juusto ja leikkeleet ovat pääsääntöisesti kevyttä, paitsi viikonloppujuustot. Silloin meillä herkutellaan ja myös huuhdotaan juustot punaviinin kanssa alas. Perunaa ei syödä, riisiä ja pastaa ei syödä. No, riisiä joskus harvoin kanaruokien lisänä. Limuja ei juoda. Karkkia ei syödä. Sokeria ei syödä. Pullaa tai kakkuja ei leivota, pikkuleipiä ei osteta. Jos vieraita varten leivotaan, niin silloin kyllä pistelen kakunloput poskeeni. Yleensä harrastamani kakut ovat keksipohjaisia hyytelökakkuja, joihin käytän päälliseksi kevyitä tuorejuustoja ja vispejä, jotka kuitenkin ovat kermaa kevyempiä. Jäätelö on heikkouteni, mutta ei kai koko dieetti voi romuttua sen takia? Mikä tässä siis riivaa? Olen myös kokeillut niukkahiilihydraattista dieettiä, mutta se ei sopinut minulle. Paino laski, mutta olo muuttui niin pahaksi, että se oli pakko keskeyttää.