Minulla ei ole mitään Vihti-nimistä kuntaa vastaan, paitsi että siellä oli uutisten mukaan viime yönä pakkasta miinus 2,5 astetta. Meillä oltiin sentään plussan puolella. Mittari näytti aamulla plus viittä astetta, kun anivarhain katsastin sen. Jotenkin auton ikkuna näytti huurteiselta, mutta ehkä minulla oli vielä unta silmissä. Toivottavasti.

Syksyn tulo ei tunnu kivalta kylmän ja sateisen kesän jälkeen. Jotenkin sitä haluaisi pitkittää mahdollisimman kauan. Olen tähän asti kulkenut paljaat kintut sandaaleissa, mutta tänään varpaita paleli niin, että kai tässä on uskottava syksyn tuloon. Sukat ja oikeat kengät on kaivettava esille ainakin kauppareissuille. Hellemekon pesin jo toiseen kertaan talviteloilleen.

Eilisen päivän huipentaneet häätapahtumat kai kiersivät  mielessäni niin voimakkaina, että heräsin tosiaan aamulla jo viideltä. Sitä ei juuri koskaan ole tapahtunut. Valvoin ensin kuuteen ja katsoin sitten aamun ensimmäiset uutiset. Niiden jälkeen uni tuli ja nukuinkin monta tuntia. Tiesimme miehen kanssa molemmat, että eilinen sulhasmies on jo pitkään toivonut häitä. Se ei vain ole toteutunut aikaisemmin. Nyt sitten kun rupesi tapahtumaan, niin tapahtuikin oikein vauhdilla, nimittäin vihkiminen kuulemma tuli sulhollekin täytenä yllätyksenä. Kuulutukset oli kyllä hoidettu täysin laillisesti. Avioliiton esteiden tutkimispyynnössä tai mikä se planketti nyt virallisesti onkaan nimeltään, niin siinä lomakkeessa joka tapauksessa pitää olla molempien allekirjoitus.

Kun itse kävimme kolme vuotta sitten kuulutuksilla, selvisi ettei kuulutuksia enää tarvitse kuuluttaa edes kirkossa, saati julkaista lehdessä. Mekin jätimme tämän julkistamispuolen pois, kun häätkin olivat pienet ja pidettiin monen yhteisen asumisvuoden päästä. Ja kun ei oltu enää niin nuoriakaan eikä ensimmäistä kertaa asialla. Tästä tulee aina mieleeni silloisen kirkkoherran, mieheni koulu- ja rippikoulukaverin upeat sanat, jotka olen tänne jo aikaisemminkin kirjannut. Hän totesi, että avioliitto on aikuisten asia. Sitä viisautta olemme sittemmin siteeranneet sopivissa käänteissä, sillä meihin sanat tekivät suuren vaikutuksen.

Mies kuuluu harjoittelevan virsiä ja muutakin hautajaismusiikkia torvellaan. Parin viikon päästä on sellainenkin keikka soittajilla tiedossa.