Sain kuin sainkin tyynyni kirjailtua eilisen päivän puolella! Se ilahduttaa minua juuri nyt suuresti. Kuitenkin otan kuvan vasta kun saan prässättyä ja ommeltua sen kasaan ja täytettyä sisätyynyyllä eli ensi tilassa. Ei kuitenkaan tänä yönä enää.

Parin päivän takaisesta työlistasta voi pyyhkiä pois ainakin seuraavat kohda

  • Tyynyn kirjailu.
  • Muurin maalaaminen (paikkamaalaus, mutta se riittäää tähän hätään). Mies irvisti mutta maalasi, mistä iso kiitos hänelle.
  • Tavaroiden hankinta eli glögit, piparit ja mausteet on talossa, samoin piirakat ja munavoin yms. tarpeet. Jatkojalostus tekemättä.
  • Joulukorttien postitus.
  • Pöytäliinojen tarkistus: ei tarvitse silittää, mutta mahdollisesti pistellä kiinni, siis kaksi rinnakkain. Meillä on valtava pöytä, jolle kaikki liinat ja kankaat ovat kapeita. Enkä kanttaa yhtään mitään.
  • Voipaperisten ikkunatähtien teko ja liimaaminen kahteen ikkunaan.
  • Lisäksi raahasin aitan ylisiltä vanhan penkin ja pyyhin sen puhtaaksi. Samassa kuormassa sisälle tuli irrallinen keittolevy ja pari mattoa, sillä ohuessakin lumessa oli kätevä vetää penkkiä, joka luisti kuin kelkka.

Olikohan listalla vielä muuta? Muutama joulpaketti on ainakin pakattava, ongelma vain se, etten muista mitä niihin piti panna. Siis ne ovat pieniä, lähinnä muodollisia systereiden muistamisia ja sen sellaista. Ikkunanpesua harkitsen. Ehkä on liian kylmä pestä edes sisäikkunan puolta.

Huomenna heilutan ehkä jo vähän pölyrättiä ja imuria ja tarkastelen varovasti, onko katossa poistettavia hämähäkinseittejä. Penkki näytti sen verran kuluneelta, että ehkä etsin jonkun peitteen sen päälle. Ja pieni kässäkin on tehtävä: minulla on valmis kangaspussi, johon ompelen äkkiä henkelit tai muut kiinnittimet, joilla ripustan sen pinnasohvan kaiteeseen: muovikassit tarvitsevat siistin säilän. Tämä ei välttämättä liity jouluun, mutta sainpahan tällaisen ahaa-elämyksen tyynyäni pistellessäni.

Ajattelin myös paistaa taatelikakut (1-3 kpl riippuen taikinan määrästä)  ja värkkään sen paljon mainostetun sohvatyynyn valmiiksi. Minulla onkin hyvä tilaisuus tehdä näitä taloustöitä, sillä mies on koko päivän liikenteessä: ensin on sairaalareissu, sitten sikainfluenssarokotus (jos huolitaan oman flunssansa takia ja jos ehtii sairaalamatkalta), harjoitukset, joulukonsertti. Teimmekin tänään jo varmuuden vuoksi ison padallisen siskonmakkarakeittoa, joka tekee hyvää kipeälle kurkulle eikä aiheuta kaupassakäynnin vaivaa.

Siksi kai ei unikaan tule, kun mietin, mitä se lääkäri huomenna sanoo. Enää on kallokuvauksen tulokset tulematta, mutta ei enää huomisen jälkeen. Nyt lähden hakemaan unta, sillä ei tämä omakaan alussa oleva flunssa valvomalla parane. Nytkin piti vain tulla käväisemään. Hyvää uutta päivää!