Ihan kuin jossain raksuttaisi puimuri. Tällä säällä, jos millä, onkin aihetta mennä pellolle. Jotkut vainiot kylläkin näyttävät aika märiltä, eikä kaikille pelloilla varmaan enää ole asiaa. Kun tapasimme naapurin isännän, oli hän sitä mieltä, että kyllä nyt näillä pelloilta pitäisi olla jo suurin osa laareissa. Toisaalta yksi naapuri joka kuukausi sitten aloitti puimisen, jätti sen silloin kesken, keskellä kauneinta aurinkoista syyspäivää eikä tähän päivään mennessä ole ilmestynyt paikalle. Puoli peltoa tuli puitua ja se toinen puolikas on puimatta.

931191.jpg

Tulipa otettua eilen harvinaisen ajankohtainen kuva. Kävi nimittäin juuri vahinko, vaikkei sentään tietysti ihan hengestä ole kysymys, mutta varpaasta on.

Olin niin utelias, että kiirehdin äsken ikkunasta kurkistamaan, onko puimuri tosiaan tullut naapuripellolle vai ei. Hätähousu kun olen, iskin mennessäni varpaani keinutuolin jalkaan tai johonkin kaapin kulmaan. Kun tulin takaisin koneelle, huomasin heti, miten verta lähes lainehtii lattialla. Onneksi löytyi pala paperia suojaksi siksi kunnes pääsen tarkemmin tutkimaan vaivaa. Ehkä kynsi meni, ehkä tuli paha palkeenkieli. Verenvuoto ainakin näyttää, jos nyt ei ihan vuolaalta, niin sen verran runsaalta, että vaiva vaatii kääreen ympärilleen. Mutta kunnon bloggaaja ei askarettaan keskeytä, ei vaikka varvas olisi poikki!

Onneksi olemme iltapäivällä menossa muutenkin apteekkiin, sillä lääkevarastoa on täydennettävä. Tämä rouva nimittäin lähtee huomenna pariksi päiväksi reissuun, tapaamaan vanhoja rakkaita ystäviä. Saa nähdä, mitä tämä varvasvaiva vaikuttaa. Reissua se ei tietenkään estä ja onneksi taidan saada kyydinkin ihan kotipihasta, joten ei tarvitse jalkaparkaa vaivata.  Jos sää on näin kaunis, pärjään oikein hyvin sandaaleilla ilman sukkia. Taidan joutua pärjäämään sandaaleilla ilman sukkia huonollakin kelillä.

Muuten, jossain se puimuri kyllä on. Taidanpa lähteä uudelle tarkastusmatkalle ja samalla hoivaamaan varvasta. Heippa!