Lupasin eilen antaa tuorejuusto-suklaakakun ohjeen ja nyt, täältä pesee!  Olen ihastunut näihin helppoihin keksipohjaisiin juustokakkuihin. Ne valmistuvat nopeasti ja jniitä voi muunnella rajattomasti. Pääsiäiseltä oli jäänyt kaappiin tykötarpeita, joiden päiväyksiä rupesin tarkastelemaan. Hyviä olivat vielä ja viimeiseen käyttöpäiväänkin oli jonkin verran aikaa. Rupesin siis kehittelemään uutta kakkua vähän pääsiäisen suklaakakun reseptiäni mukaillen ja kotona olleita aineksia hyödyntäen.

Kakusta tuli hyvä, itse asiassa kahdesta kakusta, sillä annos on tarkoitettu kahteen irtopohjavuokaan. Toisen kakun pakastin heti hyytymisen jälkeen eli irrotin vuoasta ja panin tarjoilukelpoiselle alustalle kuvun alle vappua odottamaan. Jos irtopohjavuokia ei satu olemaan kahta kappaletta, niin tämänhän voi hyvin hyydyttää myös reunalliseen piirakkavuokaan.  

Suklaakakkua á la Villiviini

Kahteen pohjaan tarvitaan iso paketti Digestive-keksejä ja n. 200 g voita. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja renkaan väliin. Reunan ulkopuolelle tulevaa paperia ei tarvitse leikata pois, sillä sen avulla voit ujuttaa valmiin kakun tarjoiluvadille. Murustele keksit esim. muovipussissa kaulimen avulla tai kulhossa morttelin petkeleellä. Sulata voi, sekoita murusten joukkoon ja painele seos vuokien pohjalle.

Täyte: Sekoita ensin 3 pkt (á 200 g) maustamatonta tuorejuustoa ja 2 dl sokeria. Sulata 130 g:n levy valkosuklaata ja saman verran tummaa suklaata mikroaaltouunissa. Sekoita suklaat juuston joukkoon. Pane 10 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen, mutta erottele lehdet ensin toisistaan. Vispaa 1 prk kinuskilla maustettua kermavaahtoa vaahdoksi. Vispaa eri kulhossa 1 prk Flora Vanillaa vaahdoksi ja lisää sen joukkoon puoli purkillista minttuhyytelöä hyvin sekoittaen. Ota n. 1 dl vettä, kuumenna se kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet veteen. Sekoita se juusto-suklaaseokseen. Lisää lopuksi vaahdot varovasti, mutta napakasti sekoittaen, jolloin kakkuun voi jäädä vähän raitoja. Jaa seos vuokiin, peitä esim. lautasella tai kelmulla ja pane jääkaappiin hyytymään mieluiten seuraavaan päivään asti.

543592.jpg

Tällaisenaan kakku on aika vaatimattoman näköinen enkä aiokaan kilpailla kakkumestareiden luomusten kanssa. Päälle voi tietysti lisätä koristeeksi vaikka syötäviä kukkia tai muuta rekvisittaa tai tekaista hyytelökiilteen jostain punaisesta mehusta. Lisänä voi tarjota vaikka soseutettuja vadelmia tai purkkihedelmiä. Liikaa makuja ei kuitenkaan kannata sotkea, ettei suklaan ja mintun omat maut häviä. Kermavaahtoakaan ei kannata tähän enää tärvätä koristeeksi, ei ainakaan minun mielestäni. On nimittäin ihanan makuisia kaloreita muutenkin jo ihan riittävästi!