Nostin aamulla viimeisenkin jouluvalon yläkerran ikkunasta. Ulko-oveen on näköjään jäänyt vielä muutama jouluhely ja joulutonttukin luuraa ulkona jäisessä maassa, mutta kun ne on kerätty talteen, on talo siirtynyt arkeen.

Maa on valkoinen ja tämän vuoden ensimmäiset lumityöt menossa. Itse olen lähdössä juuri ulos, sillä koiran eväs on likoamassa. Tiet eivät onneksi olleet ainakaan äsken kovin liukkaat, kun ajelimme kaupungilla. Kävimme mm. tilaamassa tiskikoneelle huollon ja hoitamassa tiettyjä pankkiasioita, pitkästä aikaa oikein oli lähdettävä konttorille tutun asiakasneuvojan pakeille.

Mutta ei niin huonoa keliä, ettei jonkun pidä päästä ohi. Kun ajoimme kapeaa, kuhmuraista sivukatua ja tasan neljääkymppiä, niin eikös silläkin tiellä pitänyt ison kaupungin bussin hökäistä ohi. Meidän isännällä on tiukka periaate noudatta liikennesääntöjä ja ajonopeuksia ja yleensä olemmekin ainoat tiellä liikkujat jotka näin menettelevät. Minä voisin tuon neljänkympin oikein hyvin ylittääkin varsinkin tyhjällä tiellä, mutta se ei isännälle käy. Seuraavan mutkan jälkeen bussi sitten pysähtyikin, ensin arvelimme että koulutusmielessä meidän tiellemme, mutta ehkä sen reissun ainoa asiakas olikin kiipeämässä linjurin kyytiin.

Villatakin neulomishanke edistyy oikein mukavasti. Valitettavasti en saa tekeleestä tänne kuvia, tai siis kuvia siirrettyä koneelle ennen kuin olen keksinyt, missä vika, kamerassa vai liitosjohdossa. Vinkkejä?

Te käsityöihmiset, oletteko tehneet kääntötakkeja ja jos niin miten olisi viisainta kappaleet kiinnittää? Virkkaamalla yhteen vai miten? Toinen kysymys: tietääkö kukaan, mistä voisi saada takkiin tukevia, ei-ihan-pieniä kiinnityssolkia tms? En haluaisi laittaa napinläpiä ja nappeja eikä näiin paksuun neuleeseen käy nauhatkaan. Luulisin jostain nettikaupasta löytyvän solkia ja renksuja, kunhan vain keksin mistä niitä rupean etsimään. En tosin ole käynyt kangaskaupassa, lankakauppoja tai vanhanajan käsityöliikkeitä ei täällä nykyisin taida ollakaan. Kiitän jo etukäteen vinkeistä!