Tulin hetkeksi tänne keräämään voimia kevätsiivoukseen ja sitä silmällä pitäen panin myös laatikkoon "taisteluhuudon" itselleni. Uuni on jo kuurattu. Sen tein heti aamulla ja nyt alkaa ikkunoiden pesu-urakka. Sain eilen palkattua Toisen Tyttären ulkoikkunoiden pesijättäreksi eikä hän rahapulassaan yhtään edes nikotellut vastaan. Ihan mukava juttu molemmin puolin. Toisaalta avustamme häntä eri tavoin ja varmasti joudumme tekemään sen myös jatkossa, joten ei ole syytäkään murista vastaan.

En oletakaan meidän saavan kaikkia käytyä läpi ennen pääsiäistä, mutta kun nyt edes jaksaisimme pestä ne ikkunat, joista katselemme vakituisesti ulos. Me ja pääsiäisvieraamme, heh-heh. Harmillista, kun ei ole itse-itseään-peseviä ikkunoita, ei ainakaan meillä. Tyttären piti tulla näihin aikoihin, joten kai minä tästä lähden aloittelemaan hommia, vaikka inspiraatio ei ole kovin korkealla.

Meidän toisella Tyttärellä alkaa nyt vielä keväällä taloyhtiössä putkiremontti, joten on mahdollista että saamme yökyläilijöitä joksikin aikaa. Minulla ei ole kokemuksia tällaisesta operaatiosta, mitä nyt lehdistä voi lukea kauhujuttuja sekä työn laadusta, kustannuksista että aikatauluista. Toivottavasti kaikki menee hyvin. Urakoitsijan maine ainakin on hyvä, samoin kuulemma tarkan ja tunnollisen valvojan, joten siltä osin kaiken pitäisi olla kunnossa. Isäntä tiesi ja tunsikin urakointifirman omistajan ja oli samaa mieltä. Toivomme parasta. Tietysti korviaan myöten veloissa olevalle yksinhuoltajaäidille kaikki tämmöiset ovat kallis lisäpaukku, mutta toisaalta välttämättömiä eivätkä ainakaan laske asunnon myyntiarvoa, sitten kun se asia tulee ajankohtaiseksi.

Siivouskuvia ei ole tarjolla ;-)) joten tässä vähän piharodon tomeria nuppuja:

469952.jpg

Nämä kukkivat joka toinen vuosi ja pääasiassa lepäävät joka toinen vuosi, jolloin kukkia on vain muutama. Nyt on aika mukavasti nuppuja, jotka toivottavasti myös jaksavat aikanaan avautua. Jos eivät, niin minulla on kätkössä yksi komea vanha kuva... Tämä pensas joutui kyllä viime talvena koville. Lehdet ja nuput olivat välillä niin lurpallaan, että en uskonut puskan enää olevan edes elossa. Mutta hyvältä tuo ainakin nyt näyttää. Monet peittävät rodonsa kevätauringolta, mutta meillä sitä ei tarvitse tehdä, sillä näillä on sopivan varjoisa paikka talon seinustalla.

No niin, nyt töihin!