Tässä on mukava resepti näin Nuutinpäivän kunniaksi. Tein tosin kakun jo viikko sitten ja se on jo melkein syötykin. Tähän voi haudata lopun glögin ja joulupipareiden jämät. Jos glögiä ei enää ole, käy tavallinen viinimarjamehukin, mutta glögimausteet antavat kakulle oman säväyksensä. Tältä se näyttää ja maistui todella hyvältä, nam-nam:

341784.jpg

 

Pohjaan: murskaa 150 g joulupipareita muruiksi, sekoita joukkoon 75 g sulatettua voita. Painele irtopohjavuoan pohjalle. Vuorasin vuoan pohjan leivinppareilla, joka pysyy hyvin paikallaana vuoan rengasosan avulla. Ylimääräiset, vuoan ulkopuolelle siis jäävät rimpsut voi leikata pois. Pane pohja jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Pane ensimmäiseksi 4 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. Vatkaa 2 dl vispattavaa kinuskikermaa vaahdoksi. Lisää vaahtoon yhden (huom. hyvin pestyn) appelsiinin kuori, puoli teelusikallista kanelia ja puoli teelusikallista hienonnettua kardemummaa sekä 200 g appelsiinin makuista tuorejuustoa. Purista appelsiinista mehu ja kuumenna se. Liuota liotetut liivatelehdet mehuun ja lisää vähän jäähtyneenä muiden ainesten joukkoon. Kaada kakkupohjan päälle. Pidä kakkua jääkaapissa hyytymässä kolmisen tuntia. Päälle tulevaan kiilteeseen tarvitset 4 - 6 dl glögitiivistettä tai valmista glögia, johon liuotat 4 - 6 liivatelehteä. Anna sen jähmettyä jonkin verran ennen kuin kaadat varovasti kakun päälle. Alkuun voit nostella seosta vaikka lusikalla, ettei se humpsahda hyytelön läpi. Hyydytä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.