En näköjään osaa enää kirjoittaa muusta kuin lintuasiasta. Taas sitä! Kun ei elämässä juuri mitään erikoista tapahdu, niin jokainen pihassa taapertava lintukin on tapaus. Tässä on kaksi kuvaa, jotka ovat lähes piilokuvia, mutta kun tarkkaan katsoo, näkee niissä kaksi tilheä kylpemässä. Ylemmässä kuvassa on etualalla lisäksi vielä pari kylpevää talitiaista. Tässä kieltämättä tarvitaan hyvän näkökyvyn lisäksi erinomaista mielikuvitusta, mutta sitähän meillä riittää!

2018417.jpg

2018423.jpg

Pahoittelen kuvanlaatua, mutta valokuvaajalla oli vähän kiire. Kun tulimme eilen kaupasta ja käännyimme meidän kujalle, löi mies yhtäkkiä jarrut päälle. Hyvä ettei naapuri ajanut perään, kun ryhdyimme tutkailemaan harvinaista luontoilmiötä. Töyhtöpäiset tilhet olivat tulleet!

Naapurin ruusupensaassa istui useita yksilöitä, joten tietysti kaivoin heti kameran taskustani. Tilhi on arka lintu ja pensaassa olleet lehahtivatkin heti matkoihinsa enkä saanut kuvattua niitä. Onneksi tämä parivaljakko istui vesilätäkössä eikä antanut ohikulkijoiden keskeyttää kylpyhetkeään. Ehdin juuri ja juuri kuvata ne.

Kun kauppareissukamerani on se pienempi versio, jonka zoomista ei ole apua. Suurensin kuvia sen minkä tietokoneella pystyin. Töyhdön erottaa juuri ja juuri, erityisesti kun tietää että tässä on tilhiä.

Mutta tilhet tulivat ja menivät taas. Tänään niitä ei ole enää näkynyt. Vain yhden närhen rääkäisyn olen kuullut, joten jotain lintueksotiikkaa tähänkin päivään sentään mahtuu. Tilhet olivat kai muuttomatkallaan tulleet tarkistamaan, olisiko pihlajissa vielä marjoja. Kun ei niitä ollut, kelpasivat ruusunmarjatkin.