Niin, mikä ärsyttää? Vanhentuneet tiedot! Silloin tällöin törmään omiksi suosikeiksi eri syistä merkkaamiini, mutta ikiajat päivittämättöminä pysyviin nettisivuihin ja se totta totisesti ärsyttää. Tällaisia on varsinkin järjestöpuolella. Yritykset tuolla menolla jo olisivat ehtineet nurin, vaikka kyllä samaa vikaa niistäkin löytyy. Luulisi yritysten ja yhdistystenkin haluavan esimerkiksi uusia, netistä tietoja kaivelevia asiakkaita / yhteistyökumppaneita / jäseniä? Erityisen tärkeää tämän luulisi olevan pikkufirmoille.

Yhteenkin saittiin on päivitys tehty kaiketi vuonna 2003, kun esittelyssä on vuoden 2004 tuleva toimintaohjelma. Ja toisen sivuilta löytyvä uusin lehdistötiedote on vuodelta 2006. Tietysti, voihan olla ettei ole ollut mitään tiedotettavaa sen jälkeen, mutta silti ihmettelen. Sen kuitenkin tiedän, että kumpikin yhdistys toimii ja toisessa on useampi sata jäsentä, toisessakin muistaakseni satakunta.

Ainakin vuosiluvut sopisi päivittää. Eräänkin tutun yhdistyksen toimintakalenterissa on mainostettu yhtä kesätapahtumaa. Satunpa tietämään, että vaikka vuosiluku puuttuu, niin se nimenomainen tapahtuma oli ja meni jo. Otsikkona on "Tulevia tapahtumia". Toisen yhdistyksen joka vuotisesta kevättapahtumasta taas kaipaan vahvistusta. Kun se on aina järjestetty äitienpäivän aikoihin, tänäkö vuonna ei järjestetä, kun ei ole edes ennakkotietoa?

Hallitusten, johtokuntien, toimikuntien ynnä muiden kokoonpanojen tämän vuotiset miehitykset olisi myös mukava tietää, ollaan sentään jo helmikuun puolivälissä. Kai nyt mikä tahansa yhdistys jo on ehtinyt järjestäytyä?  Tai ainakin hallitus on jo valittu? Joskus nimittäin ihan oikeasti sitäkin tietoa voi joku tarvita ja jos tieto kerran on julkaistu, niin taas harmittaa lukea vaikka viime vuotista listaa.

Minulla ei ole omia kotisivuja, puhumattakaan että osaisin itse niitä tehdä taikka päivittää, joten sikäli ei pitäisi pauhata. Ymmärrän, että varsinkin pienillä yhdistyksillä kyse on resursseista ja usein myös osaamisesta. Mutta kun nettiin on pitänyt päästä ja sivut jollakulla teettää, niin voisi ehkä vähän budjetoida niiden päivittämiseenkin. Tai ehkä käsky onkin käynyt ylempää, jolloin porukat eivät ole sisäistäneet koko sivujen tarpeellisuutta eikä kukaan ole sen koommin niitä käynyt vilkaisemassa? Osa nyt moittimistani onkin valtakunnallisten järjestöjen ala- tai paikallisosastoja, jolloin ainakin pääkallonpaikalta voisi tulla ohjeistusta ja ehkä ainakin lempeää tukkapöllöä.

Tänään ei mikään muu sitten ärsytäkään, eikä tämäkään tietysti kovin pahasti. Tuli vain mieleeni, kun en jalompiakaan teemoja keksinyt. Ai juu, yksi kyllä ärsyttää: joissakin blogeissa soiva musiikki saa minut hyppäämään säikähdyksestä varmaan yhtä korkealle ilmaan kuin täällä omassa blogissa kukkuva rakas kelloni. Se on ottanut jostain syystä hatkat. Itse en ole sitä poistanut, mutta vuodatus ei ilmeisesti tykännyt siitä?