Näin jo muutama päivä sitten ensimmäiset valkovuokot tien varressa kukkimassa. Tänään katsastin oman pihan ja kas, löytyihän sieltäkin muutama vuokko. Tänä vuonna ne ovat tosi aikaisessa, mutta onhan tämä talvi ollut outo kaikin tavoin. Myös oman kukkapenkin laidassa ja nurmikolle levinneet sinivuokot ovat kukassa. Kevät tulee kohisten.

Tytär poikaystävineen kävi vieraisilla ja kahvitettavana. Fiksun tuntuinen mies, jonka kernaasti hyväksyn sukuyhteisöön. Vaikka eipä tässä tietysti kukaan minun mielipidettäni ole kysymässä, ei sen puoleen. Kahville leivoin jo eilen piirakan, jossa oli hunajamaustettuja broilerisuikaleita ja parsakaali-keltaporkkanasekoitusta valmiin - kuivansorttisen - piirakkataikinapohjan päällä. Tykötarpeet oli tietenkin ensin kiehautettu kypsiksi - ja samalla kuiviksi ainakin broilerisuikaleiden osalta. Päälle kaadoin kermaviili-kananmuna-juustoraasteseosta. Ihan kelvollisen makuista piirakkaa siitä onneksi kuitenkin tuli.

Kun nuoripari katosi omille asioilleen, avasimme Elysee-pullon ja skoolasimme kaksistaan heidän onnekseen. Kyseessä oli yksi koejuomista, joita tässä testailemme juhlia varten. Tämä hylättiin sekä maun  että kireän, hankalasti avattavan korkin takia. Yksi toinen skumppa on hylätty myös korkin takia. Siitä juoma hyökkäsi silmille. Nyt alkaa tuo juomapuoli olla meille selvä. Pelaamme varman päälle: hinta edullinen, puolikuiva cava, joka sopinee kaikille. Kun sinänsä emme kumpikaan ole kuohuviinin suuria ystäviä, on hyvä ettei niitä enää tarvitse testata.