Tekosyy muistutti, että mullat kannattaa vaihtaa uudenkuun aikaan eli juuri nyt. Se on tehty ja multaakin jäi vielä yksi pussillinen. Vein äsken vielä kompostiin kuorman kukanraatoja ja vadillisen vanhaa multaa. Ostin jo pari päivää sitten muutaman uuden kasvin ja vaihdoin mullat mm. kahteen santpauliaan ja epämääräiseen joukkoon kasveja, joiden nimiä en tiedä. Joku leveälehtinen ja kaikin puolin laiha lehtikaktuslaji ja muutama rahapuu on nyt ainakin aloittamassa uutta elämää. Tökkäsin vielä lopuksi kaksi santpaulian irtolehteä multaan. Pääsiäiskaktukset saivat vähän uutta multaa juurelleen, mutta yritin olla tosi varovainen. Ne tuppaavat suuttumaan herkästi, jolloin tiputtavat nuppunsa.

Anoppivainaalla oli sama neuvo nuorelle miniälleen, siis että kannattaa istuttaa uudellakuulla, toisin sanoen sen jälkeen kun almanakassa on musta kuu-ukko. Silloin vuosia sitten ihmettelin itsekseni, tietysti kokemattomuuttani ja tyhmyyttäni, että mitenköhän noin hurskas ihminen voi mokomaan taikuuteen uskoa. Ikiaikaiset opit kumma kyllä ovat yksi toisensa jälkeen todistettu myös tieteen keinoilla päteviksi, miksei siis tämäkin.

Otan kuvia vasta sitten kun kasvini ovat ruvenneet kasvamaan ja kukoistamaan. Ehkä muutama kadoksissa oleva nimikin on siihen mennessä selvinnyt. Toistaiseksi en ole muistanut ruveta plaraamaan kasvikirjoja, sillä sieltähän ne varmasti löytyvät.

Nyt on mukava lähteä saunaan. Talokin on  imuroitu ja kompostipytyn desinfiointiaine haisee yläkertaan asti. Tai ehkä haju on vain sormissani. Iltapalaksi varasimme vähän juustoa nakerrettavaksi, mutta koesöin äsken puolitoista suklaamunaa. Tieteysti vain tarkistaakseni, ettei sisällä ole mitään kauheuksia. - Mukavaa viikonvaihdetta ja muista siirtää kello kesäaikaan huomenillalla!