Päivä on mennyt hiljaa hissutellen. En ryhtynyt pyhätöihin, vaan lueskelin ja neuloin huivia naispuoliselle pikku lapsenlapselle. Lapsen vaari on kylläkin arvellut, että makumme ei käy yksiin, mutta huivista saa äitinsä vaikka kätevän pöytärätin ellei se mukulalle kelpaa.

Mies pyysi minua tilaamaan joitakin kirjoja nettidivarista ja minähän tilasin! Samalla noin kymmenen kirjaa itselleni niiden eräiden muiden lisäksi, jotka ehdin jo viime yönä tilata... Nyt tuli taas ylitettyä kaikki järjelliset rajat, mutta minä hullaannun näihin divarien kirjalistoihin, joista aina löytyy jotain sellaista, mitä ei muuten saisi mistään. Nyt annoin itselleni luvan terapiamielessä näihin hankintoihin.

Olen aikaisemminkin yrittänyt etsiä tietoja ruustinna Nora Pöyhösen puutarhakoulusta, sillä tiesin että siitä on tehty historiikki. Nyt se löytyi! Käsitykseni mukaan tämä oli maan ensimmäinen puutarhakoulu. Asiaan palataan.

Satuin löytämään sellaisetkin teokset kuin Kuopion lyseon ja Viipurin diakonissalaitoksen historiikit sekä kirjan Kaunialan sotavammasairaalasta. Luultavasti miehen kuopiolaissukulaiset, isänsä ja ehkä isoisänsäkin muiden mukana, ovat lyseon kasvatteja. Tyttären isotätivainaa puolestaan oli sairaanhoitaja, joka mahdollisesti opiskeli juuri Viipurissa. Ja oma isä on käynyt vuosikaudet Kaunialan kuntoutuksessa. Niin onhan aina hyvä syy ostaa kirja!

Osa 2: ihmettelyä.

Otin kuviakin, mutten tohdi laittaa niitä tänne. Nimittäin kaksi akkaa ulkoilutti isoja koiriaan naapurin naapurin hyvässä kasvussa olevassa apilapellossa. Tosta noin vaan mennään tallomaan toisen peltoa. Pahinta on kuitenkin se, että mainittu pelto ja avo-ojan laidat ovat takuuvarmoja lintujen pesimäpaikkoja, joita ei näin kaupunkialueella liian paljon enää ole. Siis kaupunkialueella, jolla on rakit pidettävä kytkettynä, mutta nämä menivät hännät viuhuen pitkin peltoa.

Kuvaamiseni kyllä näkyi peltojenkin taakse. Sain zuumattua aika tarkkaan akkojen naamat talteen, vaikka emmepä me tietysti paikallispoliiseja ole.

Mies sanoi nähneensä nämä samar daamit ennenkin koirineen. Silloin hän oli päässyt avaamaan sanaisen arkkunsa samasta aiheesta eli irtokoirista kaupunkialueella lintujen pesimäaikaan.