Vuoden ensimmäisenä päivänä tuntuu aina jotenkin haikealta: taas mennyt yksi vuosi. Uudesta ei koskaan tiedä, mitä tuo tullessaan, mutta kulunut oli hyvä vuosi.

2194040.jpg

Mitään oikein pahaa ei tapahtunut, mutta paljon hyvää sattui pitkin vuotta. Tärkeitä kohokohtia olivat ainakin omat ja miehen synttärit, joita molempia juhlimme perusteellisesti.

Lapsenlapset kasvoivat ja menestyivät. Isoisovanhemmat ovat edelleen hengissä ja asuvat kotona. Kuopus tipahti pitkällisen hapuilun jälkeen tassuilleen ja sai vakituisen työpaikan. Toinenkin tytär jaksoi työssään ja toi ystävänsä näytille. Taiteilijalapset saivat runsaasti kiitosta produktioistaan. Esikoisen sairaudet pysyivät hallinnassa. Mies opetteli uuden instrumentin. Itse uppouduin korviani myöten sukututkimukseen.

Moni asia voi tietysti muuttua alkaneena vuotena. Eniten pelkään vanhempieni kunnon pettämistä. Isä sentään täyttää jo tässä kuussa 87 vuotta ja äitikin kesällä, jos Luoja suo.

Kävimme yöllä tienposkessa katsomassa kaupungin ilotulitusta ja vaikka kävelymatka oli korkeintaan puoli kilometriä, oli siinä ja siinä, että miespolo jaksoi sen kävellä. Ilman keppiä ei olisi pystynytkään ja tiukkaa teki kepinkin kanssa. Itse onnistuin palelluttamaan samalla reissulla sormenpääni, jotka punoittavat vähän vieläkin. Piti näet yrittää ottaa kuvia.

Tuossa on paras saavutukseni viime öisen valokuvauksen alalta. Muut kuvat ovat lähinnä epämääräisiä valoviiruja, vaikka kamerassa on oman väittämänsä mukaan ilotulitusohjelmakin. Oli varmaan, mutta niin hidas, että raketit tulivat ja menivät ennen kuin kamera räpsähti. Oikeastaan sen ohjelman testaamiseksi mekin hölmöt lähdimme omasta pihasta, johon itse asiassa suuri osa komeista raketeista olisi ´varmaan näkynytkin.

Vaikka miten yritin välillä työntää käden taskuun tai käyttää kameraa villakäsine kädessä, niin ikinä kai eivät sormeni ole palelleet näin kauheasti. Kotona käärin käteni heti punaiseen villasukkaan ja jo helpotti: pian jaksoimme avata vuodenvaihteeseen varaamamme kuoharipullon. Alun perin se tosin piti juoda ulkona ilotulitusta katsellessa, mutta maistui se sisälläkin onnelliselta uudelta vuodelta!