Tämän päivän pääteema on lääkärireissu pikapuoliin. Otatan pois joitakin pieniä mutta ikäviä ja mitä ilmeisimmin vaarattomia luomia. Asiasta sovittiin lääkärin kanssa jo varmaan toissa vuonna. Asia vain on jäänyt hoitamatta. Tytär kyllä muistutteli aiheellisesti omista kraaterin kokoisista ja näköisistä kuopista, jotka yksi lääkärintohelo aikanaan sai aikaiseksi hänen ihoonsa.

Eilinen minulla oli askartelu- ja näpertelypäivä. Aloitin korttien väsäämisen maalaamalla kansikuvia kortteihin. Tekstin aion vain printata ja liimata sisäpuolelle. Kudoin myös kevätpuseroa pitkän pätkän. Väsään sitä ihanan pehmoisesta Bambu-langasta. Jakku on kiinnittimiä vaille valmis, mutta saattaa olla että joudun vähän muotoilemaan sitä uudestaan. Ongelma on joka kerta sama eli valmiin neuleen pingottaminen, kun talossa ei ole yhtään sopivan kokoista alustaa. Varmaan joku tarpeeksi ii-so levy olisi hyvä, mutta missä ihmeessä sitä säilyttäisi?

Hiiren penteleet ovat nyt tehneet maihinnousun. Tietysti: kun ei koira enää vahdi alakertaa, niin talosta löytyy vaikka mitä mielenkiintoista. Tähän asti hiiret ovat tyytyneet rapistelemaan jossain kaapin takana tai seinän välissä, mutta nyt ne uskaltautuvat jo  tarkemmin tutkimaan taloa. Toissa yönä oli roskakaapin muoviämpärissä oleva muovipussi nakerrettu hajalle. Siellä olikin houkuttelevan tuoksuinen lampaan paistoverkko, joka tietysti olisi pitänyt älytä viedä heti ulkoroskikseen, mutta unohtunut.

Roskakaappiin on helppo kiivetä talon alta viemäriputken laitaa. Joskus aikaan ennen koiraa hiiri oli nakertanut tiskikoneen sähköjohtoakin, ihme ettei saanut oikosulkua aikaiseksi. Yhden kerran mies oli myös pellittänyt putken vierustan kyllästyttyään kutsumattomiin vieraisiin. Mitä teki hiiri? No tietysti nakersi uuden reiän pellin viereen! - Tämä on näitä vanhan talon ikuisia, ratkaisemattomia ongelmia. Jos hiiret muuten loppuvat sukupuuttoon, niin lisää tulee lähipelloilta. Mikseivät lumikko ja naapurin kissa hoida virkaansa, kun talon alla kerta asuvat?