Tyttäret olivat tänään syömäkylässä ja minä tekaisin eilen heitä varten jälkiruoaksi kakun. Mainostin sitä jo etukäteen nukkekotiblogissani . Kakku oli oikea loppiaiskakku, sillä kaivelin siihen joululta jääneitä  tarvikkeita kuten piparkakkuja ja luumuja keskiuusmaalaisen perinnejälkiruoka luumukräämin ohjetta vähän muokaten (eiköhän sekin resepti täällä ole).

Muutenkin kakku noudatti omia perinteitäni, sillä en ole moneen vuoteen viitsinyt tehdä tavallista täytekakkua, vaan erilaisia juustokakkuja, joiden tarkkoja ohjeita on täälläkin vaikka miten monta. - Kakku oli hyvää ja sitä otettiin lisää.

Tein pohjan uuteen irtopohjavuokaani murustetuista pipareista ja oikeasta voista. Seuraava kerros oli luumukräämikerros, johon keitin ensin pussillisen luumuja pehmeiksi vesitilkassa, hienonsin ja lisäsin purkillisen maustamatonta tuorejuustoa ja purkillisen appelsiinilla maustettua tuorejuustoa sekä  3 liuotettua liivatelehteä. Oli tarkoitus lisätä purkillinen creme vanillaa (tai millä nimellä nykyisin mahtaa olla) , mutta olinkin vahingossa ostanut saman firman maustamatonta tekovispikermaa. Vispasin siis sen ja sekoittelin mukaan. Koko hoito murupohjan päälle, sitten kerros pakasteesta vähän sulaneita vadelmia ja niiden päälle uusi kerma-juustotäyte. Nyt kerma oli ihan oikeaa. Juusto oli nimeltään Kuningatartuorejuusto. Liivatetta saman verran eli 3 lehteä. Kun edelliseen täytteeseen en lisännyt yhtään sokeria, niin tähän ripottelin ehkä pari teelusikallista, koska sekoitin loput pakastevatturasian sisällöstä hyytelön joukkoon ja sitten varovasti edellisen kerroksen päälle.

Vadelmia oli vielä pieni purkillinen sulamassa ja asettelin marjat sievästi hyytelön päälle, kuten näkyy:

Hyytelön tein omasta marjamehusta: n. 3 dl vahvaa mehua (tai glögiä) ja 4 liivatelehteä.  Annoin hyytelön hyytyä melko sakeaksi ennen kuin lusikoin sen marjojen päälle. Huomaa tulituikut, jotka pitävät kelmun tai folion kaukana kakun pinnasta. Takana oleva violetti väri onkin tullut foliosta tai mahdollisesti vuoan kumirenkaasta, sillä napsaisin kuvan viime yönä jääkaapista. Tein kakun eilen, jotta kaikki hyytelöt ehtivät kunnolla sulaa.

En vielä saanut otettua kuvaa tarjolla olevasta kakusta, katsotaan, miltä se huomenna näyttää. Tekisi kyllä mieli käydä hakemassa vielä annos tai vaihtoehtoisesti kirjakerhon ihanaa perinnejoulukakkua, joka on ihan pakko tilata joka jouluksi!

Muitakin kädentöitä on harrastettu. Aloitin nukkekodin leivinuunin väsäämisen ruokavieraita odotellessa. Haukkasin aika ison palan, joten en vielä näytä tekelettä, jota tosin ei ole kuvattukaan.