Aamupäivällä pihapihlajaan lehahti iso rastasparvi. Linnut tulivat ja menivät, mutta sainpa muutaman aika kivan kuvan heistä! Vaikka kuvaan ikkunan takaa, niin kyllä nämä huomaavat pienetkin liikkeet sisältä. Tässä uljain ilmestys ( ja paras kuva, mutta tietysti sopivasti suurennettuna).

Pihlajanmarjat saivat kyytiä, mutta toivottavasti myös tilhet huomaavat tulla ajoissa apajille. Olemme jo pariin kertaan miehen kanssa ihmetelleet, missä närhet viipyvät. Niille eivät kai pihlajanmarjat kelpaa, mutta tammenterhot sitäkin paremmin. Tänään sitten kuulin kahden närhen rääkäisyt. Toinen oli tammessa, toinen ilmeisesti kuusessa, mutta kumpikaan ei halunnut vielä näyttäytyä. Miten ihmeessä niin kauniilla linnulla voikin olla niin ruma ääni.

Kasvimaan komistus eli kauan mainostamani kukkapenkki valmistui vihdoin ja viimein. Enää pitäisi naputella laudat ympärille, siis kiskoa katokseksen ylisiltä lautaa, sahata se määrämittoihin ja sitten ruuvata osat paikoilleen. Mies lupasi tehdä kaiken tämän, jos minä teen ensin mittapiirustukset. Piirustukset, kääk!

Mies myös ajoi multasäkit paikalle, kun minä olin kaivanut yhden pionin ja yhden iiriksen juurakot vanhan kasvihuoneen seinustalta ja kuskannut ne kottikärryillä uudelle penkille. Voi vitsi että ne multapaakkuineen painoivat! Lisäksi otin kottikärryihin vielä samaan kuormaan pienen ruusuntaimen. Kaikella kunnialla selviydyin lasteineni kasvimaalle ja siellä ne nyt ovat, maassa. Mutta huomenna nähdään, ovatko ne juuret taivasta kohti vai ei. Tämä vesimyyrä on näet taas kaivellut kolojaan. Tai kukapa sitä nyt kotoaan lähtisi. Koti on mahdollisesti kasvihuoneen lattian alla.

Joku voisi tietysti kummastella, miksen ajanut traktorilla niitä paikasta A paikkaan B. No siksi, että en uskalla. Olen yhden kerran yrittänyt ajaa meidän puutarhatraktoria ja melkein menin päin puuta. Laskin jo parikymmenetä vuotta sitten, että olin jo silloin ajanut autoa, silloin vielä pelkästään käsivaihteisena ainakin miljoona kilometriä, mutta tämä on eri asia.

Tämän päivän sateet ajoittuivat hyvin: ennen apteekkireissua ja heti sen jälkeen. Ennen kukkapenkin laittoa ja heti sen jälkeen. Kuurot ovat olleet nopeita ja tehokkaita.