Tämän päivän mietelause on suoraan jostain kansakoulun lukukirjasta. Tosi on, että vaikka loppuviikolla miten tulisi räntää ja lunta, niin nyt on kevät! Taivaanrannassa on kieltämättä sen näköisiä pilviä, että ne voivat milloin tahansa alkaa sataa. Tervetuloa, sade!

Tuli pieni keskeytys, sillä Isäntä huikkasi minut katsomaan Uutta Traktoria, jonka perään on kiinnitetty ruohonkeräin. Ihan pakkohan tämä on nyt esitellä!

 526494.jpg

En halua kehuskella näillä vekottimilla, mutta ihan oikeasti olemme huomanneet olevan järkevää hankkia konevoimaa avuksi. Näihin kyllä menevät niin etelänmatkat, uudet vaatteet kuin muutkin humputukset.

Yritin ottaa kuvaa myös nurmikosta "ennen ja jälkeen", Isäntä nimittäin parhaillaan ajaa viime vuotisia tammenlehtiä silpuksi. Ei onnistunut, mutta voin vakuuttaa, että ero on silminnähtävä. Tuo perässä oleva laatikko oli hetkessä puolillaan esimerkiksi kompostiin sopivaa lehtisilppua. Epäilemättä suuri osa silpusta saakin jäädä maahan, mutta ainakin näkösällä olevat paikat saa siistittyä alta aikayksikön. Sitäpaitsi silputtu lehtijäte maatuu varmasti nopeammin kuin kokonaiset kastanjan ja tammen lehdet, jotka vain liimaantuvat kiinni toisiinsa.

Isäntä tuli uudestaan. Hän oli tehnyt arkeologisen tutkimusmatkan meidän terassin alle. Saalis: yksi ruokaveitsi, noin viisi kynää ja yksi peffanalusta. Yksi leivoshaarukka on vielä kateissa, mutta se luultavasti edustaa varhaisempaa kivikautta, joten kaivaus on ulotettava alempiin kerrostumiin. - Nyt lähdemme kauppaan.