Joo, ei tarvitse olle kummoinenkaan ennustajaeukko, kun jo osasi luotettavasti ennustaa takatalven tuloa. Tuo maaliskuun sää olikin ihan liian upea ollakseen totta. Eilen illansuussa ainakin meidän pihassa oli jo rakeita, ei onneksi sentään vielä maanpinnan peitteeksi asti. Aamulla oli kolme astetta pakkasta, joten pääsiäisen lumitilanne voi olla mikä tahansa. Onneksi autossa on vielä autorenkaat.

Tietysti olin jättänyt maalipurkin ja pensselin yöksi vesiastiaan terassille. No, nyt se tietysti on umpijäässä. Lintujen ruokatalon maalausta on kuitenkin tänään jatkettava, että tipuset pääsevät pääsiäisenä syömään peruskorjatusta mökistä. Elleivät säikähdä perin pohjin uutta kiiltävää maalia.

Otetaanpa leskenlehtien kuva esille muistoksi ja todisteeksi viime viikon ihanasta ilmasta. Silloin muuten pari töyhtöhyyppäparveakin lensi ohitse, eivät kuitenkaan jääneet lähipelloille.

493421.jpg\"

Toimiiko teillä muilla ilmainen laskuri aina vai pitäisikö tehdä välillä joku kikka-kakkonen? Minulla lakkasi eilen toimimasta, ellei nyt juuri ole palautunut, vaikka koodinkin pitäisi olla kunnossa. Tämä on temppuillut joskus ennenkin ja palautunut omia aikojaan. Mikä neuvoksi?

---- On tämä tekniikka ihmeellistä. Laskuri palautui, muttta ainakin tuhat kävijää on hävinnyt. Vähän kenkuttaa, kun juuri ja juuri olin päässyt kahteen tuhanteen. Merkitsin tämän päivän aloituspäiväksi, olkoot aloituslukema mikä tahansa. Kierroksella käydessäni huomasin, että monelle muullekin on näköjään käynyt samoin. Joku arveli, että palvelin on kaatunut ja sitten laskurit palautuneet aikaan menneeseen. Ei muuta kuin visiittejä vain ahkerasti, että päästään entisiin mittarinlukemiin!