Hiljainen viikko alkoi eilen täyden kuun merkeissä. Tiedän miten vaikea kuuta on kuvata pikkukameralla, mutta pakko oli yrittää katseltuani dramaattista kuuta koivunoksien välistä. Tässä se on, hiljaisen viikon tummasävyinen kuva. Vaikka mieleen tulee kieltämättä sekin, että melkein vain noita-akka luutineen puuttuu.

491825.jpg

Kun kävimme tänään ruokakaupassa, katseli kassatyttö silmät pyöreinä, miten nostelimme hihnalle uusseelantilaisen lammaspaistin toisensa jälkeen. No, meillä on tupa täynnä syöjiä sunnuntaina ja varmuuden vuoksi teen kaksi padallista ruokaa eli siihen menee kaksi paistia. Kaksi jää odottelemaan grillauskautta. Muutenkin ostimme ruokatarvikkeita jo valmiiksi kärryn täydeltä. Ajattelin leipoa jonkun pääsiäiseen sopivan kakun, jossa ehkä on suklaata ja rahkaa. Perinteiset pääsiäisen jälkiruoat eivät meidän ruokavieraillemme oikein maistu, ei pasha eikä mämmi. Ja kun tässä muutenkin yritän laihduttaa, niin juhlapyhien herkut eivät oikein edistä tavoitettani.

Saapi nähdä, miten tässä kevään tulolle käy, taantuuko vai edistyykö. Meille viritellään mahdollisimman aikaisin keväällä kesäkeittiö terassille, mutta näillä näkymin sillä ei ole kiirettä. Lunta tai räntää voi hyvinkin sataa lähipäivinä.

Yhden remonttitoimenpiteen aion tehdä tänäiltana tai huomenna. Otimme terassin kaiteella olevan lintujen ruokatalon irti ja nyt se on siällä kuivumassa. Eilen jo kävimme ostamassa kolme pikkupurkkia maalia, sillä mökki on tarkoitus maalata sisältä ja päältä. Vanhat maalit ovat päässeet pahasti rapistumaan.