Vaikkei vielä olekaan vanha Nuutti, niin rupesin jo keräilemään joulukoristeita talteen. Jouluilu saa nyt päättyä ja pianhan jo voikin ruveta odottamaan kevättä .

Osa ikkunavaloista saa vielä jäädä paikoilleen, mutta suurimman osan otin pois. Siinä päivän askareet melkein ovatkin. Kävimme sentään asioilla ja hakemassa ihanan pläjäyksen ale-kirjoja sekä  i-son paketin. Se mahtui nipin napin autoon ja painoikin paljon. Tärkein ostos oli nukketaloa varten 5 kiloa sytykkeitä, mutta kun samaan rahtihintaan mahtui yhtä ja toista muutakin, niin minähän sitten ostin yhtä ja toista muutakin.

Sillä aikaa kun uppoudun uusiin kirjoihin ja vähän nukkisjuttuihin (epätoivoa tässä kohtaa), niin mies on jo päivän toisessa paikassa soittoharjoituksissaan. Yritin liimata kangasta nukketalon seinälle ja sain vain kaikki paikat liimaan. Rätti ei suostunut pysymään seinässä. Jätinkin asian hautumaan.

Arkiruokaa-osastossa tarjoillaan tänään kalkkuna-perunalaatikkoa. Kalkkuna ostettiin loppiaiseksi valmiiksi savustettuna ja se on ollut tosiaankin hintansa väärtti, vaikka maksoikin paljon. Paitsi itseämme, sillä on ravittu tyttäriäkin. Lintu oli niin iso, että hyvin riitti kummallekin paketti kotiinkin. Me olemme syöneet sitä viipaleina leivän päällä ja viipaleina pääruoaksi sekä riisi-vihannespatana.

Eilen perkasimme yhteisvoimin  linnunvartalon (kuten mies tyylikkäästi ilmaisi,) irti nahoistaan ja pian lähden tekemään paistosta: pakastealtaan valkosipuliperunoita, sipulisilppua, kermaa, kalkkunaa ja ehkä vähän mausteita. Teen varmuuden vuoksi lopuista lihoista kaksi paistosta, sillä eilen rupesi tuntumaan siltä, että tämä eläin lähtee pian liikkeelle, ellei sitä äkkiä paisteta ja syödä. Luut on vielä tallessa odottamassa kalkkunakeitoksi muuttumistaan.

Linnunliha oli todella hyvää eli meitä ei ole yhtään häirinnyt syödä samaa monta päivää peräkkäin. Lisäkkeitä kyllä on vaihdeltu ja oli meillä kala- ja äyriäispäivä sentään välissä.