No hernerokkaa tietenkin. Meillä kaksi pataa porisee hellalla eli soppaa syödään vielä monena muunakin iltana.  Kinkun luu ja lihanrippeet ovat siis jatkojalostuksessa ja mahtava tuoksu kutsuu pian syömään.

Toivottavasti keitto on niin hyvää kuin mitä tuoksu lupailee. Ostin kaksi pussia herneitä, enkä ihan tarkkaan miettinyt etukäteen sitä, että satsista tulee tosiaan kaksi padallista, ei ihan sentään kymmentä litraa, mutta liki. Ihan pelkkä potkaluu ei sentään riitä mausteeksi, vaan vähän sipulia, vähän porkaanaa, suolaa ja tarjouksesta paketillinen kinkkuviipaleita lisäksi. Mies lisää pippuria runsaasti oman makunsa mukaan, minä en niinkään sitä kaipaa. Jotkut laittavat vielä yrttejä, kuten minäkin aikaisemmin. Meiramia tai oreganoa. Valkosipuliakin voisi laittaa. Minä leikkaan vielä yhden sipulin silpuksi ja mies saa maustaa sillä oman annoksensa. Minun ruoansulatukseni ei nykyisin siedä raakaa sipulia, onneksi sentään vielä kypsää.

Pakkasta oli äsken -26 astetta, raportoi talon isäntä, joten lämmin keitto sopii senkin puolesta. Härkäviikot ja reikäleivät menossa.