Koiranruoka on likoamassa, koira odottamassa kävelyä ja tietysti alkoi sataa oikein kunnolla kohisten. Voi, voi, voi. Tunti sitten mies oli sitä mieltä että e-hei, ei sada, minä väitin vastaan että pian sataa. Taivas näytti silloin tältä:

835428.jpg

Nyt samaa maisemaa ei kannata ruveta edes kuvaamaan: pelkkää harmaata. Vettä tulee kohisten katolta ja enpä ole ennen tullut vesisadetta kuvanneeksikaan.

835432.jpg

Tosin nämä ovat hyvin paikallisia sadekuuroja. Jos taas rupean veikkaamaan, niin luultavasti sade on lakannut viimeistään silloin, kun me koiran kanssa rämmimme märkinä sisälle.

Tämä koiraveitikka yllätti pari päivää sitten. Vein vain jotain pyykkikoppaa saunalle ja jätin saunaneteisen oven auki. Koira marssi perässäpesuhuoneeseen, jossa se ei yleensä asioi ja selvästi pyysi suihkuun. No eihän siinä mitään, koira pääsi suihkuun. Tavallisesti en pese sitä kovin usein, vaan lähinnä vain tarvittaessa, mutta ilmeisesti viime viikon helteellä suihkuttelu tuntui niin mukavalta, että koira oppi kerrasta. Viisas eläin. Tänään voi suihku kyllä olla hyvin tarpeen lyhyenkin kävelylenkin päätteeksi.

No niin, kirkas sininen taivas pilkahtelee jo pilvien lomasta ja aurinkokin näyttää paistavan, vaikka vähän vielä sataa:

835457.jpg

Nyt äkkiä lenkille!