Alotetaan unista. Toisessa unessa äiti kävi kysymässä, miksemme ole yhtään käyneet. Niinpä päätin heti aamulla, että nyt on käytävä päiväkahvilla! Samalla katsastimme kunnostetut pesutilat, jotka olivat valmistuneet aivan kuin meidän käyntiämme varten. Tänään kuulemma siellä lämmitetään sauna ja kokeillaan, miltä remontoitu pesuhuone ja uusi kiuas tuntuvat. Vessaa pääsimme mekin testaamaan.

Lisäksi taloon oli laitettu ainakin pari tukevaa kaidetta, joskaan rollaattoreille sopivista luiskista ei näkynyt jälkeäkään. Ehkä se oli sittenkin vielä liian kova pala heille, varsinkin kun äitikin oli vallan pirteä tyttö ja kiitteli moneen kertaan sitä, miten mukava on olla kotona ja miten hyvin kaikki on. Siunattu unohtaminen! Runsaan viikon päästä on aika neurologille, supatti isä. Toivottavasti äiti ei nyt saa samanlaista hepulia kuin kallokuvaukseen mennessä. Ehkä senkin takia isä ottaa hänet kuulemma huomenna mukaan kauppareissulle. Luullakseni äidin viimeisen puolen vuoden matkakohteet ovat olleet joko terveyskeskus tai muu lääkäriasema.

Olen kuvitellut, että ilman muuta tällaiset remontit menevät kunnan piikkiin. Ehei, ei ainakaan tämä remontti. Lasku lähti Valtiokonttoriin isän sotainvaliditeetin takia. Kunta taas hykerteli tyytyväisenä, luulen minä. Pääasia tietysti, että laskulle löytyi maksaja, sillä remontti ei ollut ihan halpa.

Toinen uni vei minut ensimmäistä kertaa sen viimeisen työpaikkani kuvioihin. Siis senkin asian käsittelyyn pienessä päässäni on tarvittu viisi vuotta. Tukihenkilönä oli kuitenkin kaverini K, jolla oli päällään uskomattoman tyylikäs, selvästi ompelijalla teetetty jakkupuku.

Kalusteala liittyy nukketaloon. Posti toi Kotilieden puodista tilaamani paketin. Siinä on pikkiriikkinen astiasto, joka on hieno, mutta vaatii ilmeisesti käsittelyyn pinsettejä, niin pieniä ovat esimerkiksi kahvikupposet. Ne ovat kokoa nukkekodin nukkekoti, mutta löytävät varmaan paikkansa. Minun hyppysiini sopivat paremmin nämä isommat kupit, jotka nekin  on tänään hankittuja ja ovat minikokoa eli Iittalan Taika-kuppien kolmisen senttiä korkeat koristekuppiversiot, jotka on tarkoitettu kuusenkoristeiksi, mutta käyvät varmaan nukketaloonkin.

Samassa postilähetyksessä tuli myös makuuhuoneen ja kylppärin kalusteet. Kylpyhuoneesta tulee tosi romanttinen, kuten näkyy! Enää ei puutukaan muuta kuin talo ympäriltä.

Oikeastaan minun ei pitänyt ostaa makuuhuoneenkaan kalusteita, mutta kun setissä oli niin houkutteleva kiikkustuoli, niin hairahduin.  Tietysti, juu.

Täytyy kuitenkin muistaa, että harva harrastus on ihan ilmainen ja maksaavat ne massat ja erilaiset maalitkin jotain. On nämä niin ihania!  Tavoitteeni kuitenkin on tehdä itse mahdollisimman paljon. Silti on hyvä tietää, että jos esimerkiksi valurautapannusta tai kuparikattilasta ei tule yhtään kelvollisia, niin aina voi tilata kaupasta paremman.