Ikkunan sisäpuolelta ja vielä lämpömittarinkin perusteella sää näytti oivalliselta ulkoilutarkoituksiin. Onneksi en värvännyt kaveria mukaan, sillä varsinkin peltoaukealla tuuli kävi tosi kylmästi. Teimmekin koiran kanssa vain pienen kävelylenkin, mutta käväisimme kuitenkin katsomassa joko naapurustossa on ruvettu rakentamaan. Ei vielä, mutta tonttia on jo raivattu ja puitakin kaadettu sitten viime näkemän. Tontin tarkastuksen jälkeen tulimme kiireesti kotiin lämmittelemään.

Eilen pääsimme kauppareissulla ihastelemaan järvellä kiitäviä purjeita:

1301820.jpg

1301840.jpg

Pakkohan meidän oli ajaa tien sivuun ihmettelemään ja ottamaan kuvia. Jäätä on ollut tuskin nimeksi koko talvena ja lehdessäkin jo ihmeteltiin, miten tänä vuonna määritellään jäiden lähtö, kun järvi ei ole kunnolla jäätynytkään. Tai onhan se kai ollut vähän jäässä ja vähän sulana vuorotellen. Leijonat keräävät koululaisille stipendejä, ellen väärin muista, arvuuttamalla oikeaa päivämäärää. Eilen oli sitten kiireesti viety kyltti paikalleen jäälle, kun sellainen ihme nähtiin, että jää kantoi.

Nyt on kuitenkin yön tai aamun aikana tullut juuri sen verran lunta, että eilisestä peilikirkkaasta jäästä ei ole tietoakaan. En ole seurannut tarkkoja sääennusteita, mutta nollan tienoilla näyttää nyt olevan. Siis ainakaan hiihtokeliä ei alkaneelle hiihtolomaviikolle ole kehkeytymässä.

Tuossa yläkuvan etualalla luistimilla kiitävä kaveri parhaillaan virittelee purjetta ylös lentoon. Taustalla menee kaksi valkoista purjetta -  kuin kaksi valkoista purjevenettä. Purjeet ovat varmaan kiinni luistelijassa tai kelkassa tai jossain. En tunne alaa enkä näiden vekottimien nimiä tai toimintaa, mutta kaikki menivät lujaa. Alakuvan nimeksi annoin  "Ja punainen häntä oli purjeenaan".

Päivä on hurahtanut iltaan ilman sen kummempia askareita. Nukuimme tosin harvinaisen pitkään ja minäkin, harvinaista sekin, venyttelin yöpaidassa vielä aamupalan tai oikeastaan brunssin jälkeenkin lehtiä lueskellen. Illaksi aion tehdä broileri-parsa- & kukkakaalipiirakkaa. Ohje pohjautuu Kodin kuvalehden viimeisen numeron reseptiin, jota vähän muokkailen. Pohja ainakin on erilainen, suoraan kaupan pakastealtaasta oleva ruis-perunataikina. Eikä alkuperäisessä ollut noita kaalejakaan. Aina sitä sen verran täytyy olla individualisti, heh-heh.