Mikähän se tämä otus on? Kuva on otettu aika kaukaa ja siksi hirrveän iso suurennos ja epäselvä. Suurensin, jotta tuo pyrstön malli näkyisi kunnolla. Kaverilla ehkä on jotain suussa ja höyhenpuku näyttää pörröiseltä, liekö sitten suurennuksen vikaa vai olisiko jonkun poikanen? Se on selvä, että kysymyksessä on lintu, joka istuu sähkölangalla, mutta mikä lintu? Tunnistaako kukaan?

657750.jpg

Koko on suunnilleen sepelkyyhkyn koko, mutta se se ei minun mielestäni ole. Kyyhkyjä istuu useinkin meidän sähkölangoilla, joten sen arvelisin kyllä tunnistavani kaukaakin.

Tämän linnun istuma-asento kuulemma ei sovi pöllöön eikä pyrstön lovi käy haukkoihin, sanoo perheen lintuasiantuntija selattuaan kahteen kertaan lintukirjan läpi. Naakkaakin epäiltiin, mutta sekään ei oikein sovi tuntomerkkeihin. Jotain vaaleaa näyttää olevan päässä tai kaulassa ja ikään kuin jotain saalista suussa - vai onko kyseessä varis, jolla on iso myyrä suussa? Tuskin tämä mikään lintuharvinaisuus on, mutta ei kuitenkaan näytä ihan pihapiirin päivittäisiltä tutuilta. Väri siis on musta, vaikka tietysti kuvassa mikä vaan valoa vasten on mustaa. Onko kenelläkään hyviä ehdotuksia?

Luontoasiaa edelleen: illalla tuuli niin että kattopellit paukkuivat. Yhtäkkiä kuulin jotenkin erilaista pauketta. Onneksi istuimme ulkona. Ääni kuului kasvihuoneen suunnalta ja siellähän seinä- ja kattopleksien paukkeen lisäksi myös ovi paukkui ja lepatti iloisesti. Oli pahus irronnut alaosastaan ja läpsytteli vain ylälistan varassa. Äkkiä ovi irti, kattoluukku kiinni ja varmuuden vuoksi vielä silikonia kaikkiin mahdollisiin saumoihin. Tänään pitää miettiä, saako ovikonstruktiota jotenkin muutettua varmemmaksi. Isännän arvio: insinöörit suunnitelleet huoneen kuivissa sisätiloissa ja myös rakentaneet koekappaleen katon alla ja seinien suojassa.

Johan tuo huone olikin kertaalleen rakennettu valmiiksi...

659545.jpg

Vaikka kertaalleen lupasin olla höpöttämättä enää kasvihuoneesta, niin nyt on pakko panna siitä vielä yksi kuva. Näet sen varalta, että tuuli jatkuu ja ottaa koko mökin lentoon. Tomaatit menestyvät mukavasti, vaikkei tästä pikkuraakileita erotakaan. Yhdessä laatikossa on kurkuntaimi, toisessa paprika. Päädyn kukkalaatikoissa on sitten erilaista pikkuvihannesta, kuten salaattia ja basilikaa, itämässä tosin vasta. Pöydällä on samettikukkaa ja pieni oreganon taimi, jonka ehkä siirrän myöhemmin ulkopuolelle. Eläinkuntakin on edustettuna: jo kolmas ampiaispesä on rakenteilla kattoon. Sitä riesaa en älynnyt edes pelätä etukäteen, sillä vanhalla huoneella niitä ei jostain syystä ollut.

Mikä tässä laskurissa oikein on? Äsken hävisi 2000 kävijää ja jo sitä ennen ainakin tuhat on kadonnut. Onko muilla samaa ongelmaa?