Tänään on puolustusvoimien lippujuhlapäivä ja marskin syntymäpäivä. Suomenlipun syntymäpäivääkin vietettiin muutama päivä sitten. Meillä ei valitettavasti itsellä ole lipputankoa, mutta jos olisi niin tänään olisin taatusti vetänyt lipun salkoon!

546426.jpg

Kunnia lipulle ja marskille, mutta myös toivottavasti sille, että pikapuoliin oma statukseni muuttuu työttömästä eläkeläiseksi. Tulin nimittäin tänään postitettaneeksi työttömyyseläkehakemuksen eläkeyhtiölle.  Posti toi aamulla odottamani todistuksen työttömyyskassasta ja minähän kiiruhdin heti hoitamaan asioita eteenpäin, kun on näin herkullinen tilaisuus muistaa hakemuspäivä. Olin jo pari päivää sitten printannut hakemuslomakkeen ja harjoitellut sen täyttämistäkin. Nyt kiikutin kassalta tulleen paperin työkkäriin leimattavaksi ja samalla reissulla kävin postittamassa paperit. Nyt vain odottamaan.

Viimeiset ansiosidonnaiset päivärahat tulivat myös tänään tilille, joten seuraavan rahan pitäisi jo olla eläkettä. Jos kaikki menee hyvin, niin tähän ei pitäisi tulla edes katkosta. Joka tapauksessa kassa sanoi nyt hellurei, sillä sieltä ei enää rahaa tipu. Ja ainakin teorissa saisin nyt sitten pikapuoliin tienata rahaa oikeasta työstäkin, kunhan se ei ylitä säädettyä rajaa, olisikohan jossain 600 euron paikkeilla kuussa. Minulla tosin ei ole tällaisia ajatuksia, mutta kiva on tietää, että saisi senkin tehdä. Tieto riittää.

Päätös täytyy sitten aikanaan vielä käydä näyttämässä työvoimatoimistossa, ilmoittaa eläkkeestä verotoimistoon ja myös liittoon. Kävin kelan toimistossa, kun yksi kopio todistuksesta käskettiin toimittaa sinne. Turha jonotus, sillä tiedot kuulemma menevätkin automaattisesti eläkeyhtiöstä. Kansaneläkettä en tule kuitenkaan saamaan - moni luulee, että se tulee kaikille, mutta niin ei ole. Tuloraja liikkuu jossain tonnin molemmin puolin, aviosäädyn mukaan.

Monessa paikassa käynti väsyttää nyt ihan hirveästi. Olimme yhdessä liikkeellä ja teimme varsinaisen kiertojelun. Minun asioideni lisäksi kävimme vielä kaupassa ja mies hoiti omia lääkäriasioitaan eli olemme rampanneet paikasta toiseen koko iltapäivän. Nyt pitää vielä juoda monta lasillista vettä virkistykseksi, sitten ryhdistäytyä ja lähteä kastelemaan myös kukkapenkkejä. Lisäksi aion ryhtyä istuttamaan erinäisiä kasveja, esimerkiksi salaatti- ja persiljaruukkujen jämiä oikeaan multaan. Kesäkurpitsan ja krassin taimet ovat sen näköisiä ruikkuja, että niillekin pitäisi jo tehdä jotain.

Väsyttää, mutta tuntuu hyvältä.