Ensimmäiseksi: sain vihdoin ja viimein tehtyä linkit edellisen postauksen blogiystäville. Se olikin päivän ensimmäinen hyvä uutinen. Toivottavasti tulee toinenkin, sitten kun mies kotiutuu lääkäriretkeltään.

Meillä ei enää räystäät tipu. Tämä saa symboloida kyyneltä, joka väkisin tulee silmänurkkaan tämänkin päivän ikävistä uutisista.

1239010988_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Suosittelen käväisemista Kaisan tuumooksia - blogissa (ks. linkki ed. post.). Lapualla ovat heivaamassa ensin suurella vaivalla paikalliseen ammattioppilaitokseen värvätyt venäläisnuoret puille paljaille. Tai siis lapualaiset eivät, vaan päinvastoin ottavat asiaan kantaa mm. veisaamalla kirkon edessä asian puolesta. Seinäjoen keskuspaikka "säästää" ja peräti "tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden" nimissä, vai miten se olikaan ilmaistu. Kaisa tietää kertoa asiasta lisää faktatietoa. Yököttävä uutinen.

Toinen yökottävä uutinen. Sikojen keittäminen elävältä myös SUOMESSA. Ei ole määrää eikä mittaa ihmisen pahuudessa ja tämän kaiken me tulemme vielä saamaan korkojen kanssa takaisin. Ymmärrän kyllä, että tuotantoeläimiä ei kohdella kuten lemmikkikoiria tai kissanpentuja, mutta eläinrääkkäys on kuvottavaa. Tämä on pahimmasta päästä.

Rupesin eilen lukemaan Sofi Oksasen ja Imbi Pajun tuoretta kirjaa Viron kyydityksistä ja muista miehitysajan tapahtumista. Sanon nyt painavasti: tämä kannattaa lukea, vaikka kirja kuuluukin edellisten raskasmielisten asioiden sarjaan. Ihan kaikkia kohtia en sana sanalta jaksanut lukeakaan. - Ei ole mikään puolustus, että me emme tienneet, mutta tämä teos valottaa myös eräitä syitä tietämättömyyteemme.

Aina kun puhutaan Viron miehitysajasta, mieleeni tulee yksi muisto jostain ehkä 80-luvun alusta ja sen mukana häpeän tunne. Tunsin yhden kollegan, jonka sormessa oli kantasormus, koristeena sini-musta-valkoinen raidoitus eli Viron lippu. Minä ihan vilpittömästi ja tietämättömyyttäni kysyin, mikä se on. Eniten häpeän omaa tyhmyyttäni. Minä, kouluja käynyt ja ylioppilasihminen, joka omasta mielestäni olin ihan valistunut ja maailmaa seuraava tyyppi. Kaveri melkein pomppasi ilmaan kysyessään, enkö todellakaan tiedä, että se on itsenäisen Viron lippu. En tiennyt. Sinänsä minusta on tarpeetonta pohtia, pitääkö Virolta pyytää anteeksi vai ei. Keneltä me pyytäisimme ja kuka pyytäisi? Tilanne vain oli se mikä oli, myös meillä täällä.

--- Aamun apeaa mieltäni kohensi se, että sirkus on tulossa kaupunkiin. Näin postia hakiessani jo pari kuljetusrekkaa ja niitä ajaa varmaan pitkin päivää ohi, mutta en ehtinyt ottaa kuvaa. Laitteiden kokoamiseen menee vielä varmaan muutama päivä.