Ihan ensimmäiseksi hyvän viikonlopun toivotukseksi annos kukkivaa ruusua. Tämäkin pensas melkein ehti jo kukkansa kukkia ennen kuin huomasin. Minun pitäisi muistaa nimi, auttakaa! Vanhan ruusupuskan nimi on ihan kielen päällä.

715315.jpg

Päivä hurahti pihassa, kun vahdin uutteraa hyppijää. Näköjään jo trampoliinin katseleminen väsyttää. Emme vielä ehtineet kiinnittään tukiverkkoa, joten senkin takia piti mummin olla vahdissa. Poika todella on ennenkin hyppinyt trampassa, mutta noudattaa käyttöohjeita ja osaa tulla alas pepulleen eikä päälleen. Vauhti vain joskus on aika hurja, kun poika tekee pitkiä liikesarjoja keikkuen ja pyörien kai vähän niihinkin suuntiin, joista käyttöohje varoittaa, uhkaa kuolemalla ja niskojen nurin menolla. Turvaverkko kiinnitetään ennen seuraavaa visiittiä, mutta nyt tuulikin sen verran, että kiinnitys olisi ehkä ollut hankalaa. Päätimme antaa pojan mieluummin nauttia hyppimisen riemusta.

715318.jpg

Aamu oli ensin vähän turhauttava. Tämä tietokoneen hiiri melkein sanoi sopimuksensa irti. Kun en yöllä saanut nukuttua, ajattelin annosta nettiä unilääkkeeksi, mutta hiiri oli jo silloin jämähtänyt paikalleen. Pesin ohjeiden mukaisesti hiirulaisen sisällä olevan kuulan, mutta ei auttanut. Jo soitin neuvoa kysyäkseni lapselle, jota suuresti nauratti ajatus siitä, että hän osaisi opastaa tietokoneasioissa. Hänen neuvonsa kuitenkin oli se sama, jonka kodinkonekorjaajakin muistaa ensimmäiseksi kysyä: onko piuhat paikallaan? Minuakin se vähän huvitti, mutta niin vain taisi olla, että piuha ei ollut kunnolla kiinni. Tulipahan hiiri kuitenkin pestyä.

Ja sitten vielä kolmas kuva, joka esittää kukkivaa rypsivainiota. Otan viljahaasteen vastaan Obeesialta.

715323.jpg

Nuo kolme kuivaa kortta ojanpenkalta halusivat välttämättä päästä kuvaan, kun maantien laidasta yritin saada samaan kuvaan sekä koko pellon että kukkaset edes jollain tavalla tunnistettavan kokoisina, vaikkei tietysti lähikuvasta voi puhuakaan.

Mutta nyt kone kiinni ja viikonlopun viettoon!  Isäntä jo vienosti kysäisi, haluaisinko pian alkaa viettää iltaa hänen kanssaan. Ja jos haluaisin, niin voisinko mahdollisesti ottaa mukaan neulan ja lankaa. Kuulemma housut repesivät trampoliinin kokoamispuuhissa ja samojen pöksyjen napinlävessäkin on jotain vikaa. Siis mukavaa viikonloppua meille kaikille!