Tuikitavallinen perus-kinuskikakku, mutta hyvää vaikka itse kehunkin.

Pohja

  • 6 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja

Vispaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää vehnjauhot. Paista korppujauhotetussa vuoassa 200 asteessa n. 40 min. Kypsä kakku irtoaa laidoista eikä taikinaa jää hammastikkuun.

Kostutukseen

ananasmehua + säilykeananas- ja aprikoosipurkkien liemi, yht. noin 3 - 4 dl.

Täytteeksi

  • 2 banaania
  • 1 tlk ananasmurskaa
  • 1 tlk aprikoosinpuolikkaita
  • n. 1-2 dl omenasosetta

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeksi levyksi, siirrä pohjalevy tarjoiluvadille ja kostuta levy kerrallaan kakkua täyttäessäsi. Kostuta päällimmäistä levyä vain vähän ja sekin alapuolelta. Pilko täytteeseen aprikoosit n. 1 x 1 cm paloiksi, murskaa banaanit haarukalla ja sekoita nämä sekoita ananasmurskan joukkoon. Levitä ensin runsas kerros omenasosetta kostutetulle kakkulevylle ja sitten noin puolet muusta täytteestä. Nosta seuraava kakkulevy päälle, kostuta ja täytä. Kostuta lopuksi päällimmäistä levyä hyvin varovasti, aseta edellisten päälle ja painele varovasti tasaiseksi. Voit asettaa päälle myös kevyen painon, esimerkiksi pienen leikkuulaudan. Pane kakku viileään odottamaan seuraavaan päivään ja kuorruttamista.

Kinuskikuorrutus

  • 2 dl vispikermaa
  • 2 dl fariinisokeria

Keitä kinuskikuorrutusta miedolla lämmöllä, silloin tällöin sekoittaen n. 10-15 min. eli siksi kunnes se tuntuu sakealta ja vähän jähmeältä. Kaada varovasti kakun päälle. Tästä annoksesta ei riitä reunoille, eikä kuorrutusta kannata ruveta sorkkimaan esim. veitsellä, mutta kakkua kääntelemällä voit valuttaa sitä vähän reunoillekin koristeeksi.

Kakun koristeeksi voit panna keskelle kakkukynttilöitä tms. tai jättää kakun koristelematta. Reunoille voi pursottaa kermavaahtoa. Itse olin tyytyväinen kakkuun tällaisena, samoin isänpäivävieraamme, jotka ottivat sitä lisää parikin kertaa---