Tänään olen katsellut harakan kaunista väritystä - ihan totta, kaunis se on - kahdesta näkökulmasta. Ensin aamupäivällä ikkunasta alas maahan, eikä kameraa ollut lähelläkään. Toisen kerran näin harakan aika yllättävässä paikassa: ruokakaupassa. Kamera oli mukana, mutta kun harakka istui katonrajassa, ei sitä juuri kuvassa näy.

Kauppias oli varmaan kauhuissaan, sillä harakka ei suinkaan pysynyt paikallaan, vaan lenteli kattopalkílta toiselle pitkin myymälää. Veikkaanpa, että viimeistään sitten kun ilta tulee ja kauppa menee kiinni, niin noutaja saapuu harakallekin. Paikallisen metsästysseuran edustaja ilmestyy paikalle. Ja pyssy.

Liikkeen ulko-ovi näytti juuttuneen auki ja lintu oli ehkä käyttänyt tilaisuutta hyväkseen tepastellakseen siitä sisälle. Onhan kaupassa upeat ruokailumahdollisuudet eikä kiinni jäämisen riski ole kovin suuri ennen pyssymiehen tuloa. Milläpä muulla sen ulos saisi? Tai ehkä ovi olikin avattu, jotta myyjäpojat saisivat luudan kanssa hätisteltyä linnun pihalle?

1999013.jpg

Tulipa surkean pieni kuva, mutta kyllä tästä sentään aina harakan tunnistaa, joten en lähde tätä sen kummemmin enää kohentamaan.

Minulla on kerran ollut työkaveri, jolla oli aivan ilmiömäinen taito pyydystää lintuja. Hän uskalsi kiivetä vaikka miten korkeille tikkaille, ja korkeita tikkailta tarvittiin, sillä konttori oli tehty vanhaan tehdashalliin. Niin vain hän otti linnun käteensä, kiipesi alas ja vei sen ulos. Itse en olisi uskaltanut edes ilman lintua kiivetä niin korkealle. Näin tämän useampaankin kertaan, sillä kuten sanottu, tehdashalliin pääsi lintuja aina jotain kautta ja vaikka hissikuilua pitkin toimistotiloihin.