Aloitin Liljan-aamun terveyskeskusreissulla. Kyse oli rutiineista eli verikokeista, mutta kun piti lähteä liikkeelle maha tyhjänä noin 12 tunnin paaston jälkeen ja oli herättäväkin tavallista aikaisemmin, niin olo on ollut koko päivän aika vetämätön. Iltapäiväunet ovat tulleet jo monena päivänä tavaksi!

1574299.jpg

Jotain sentään saatiin aikaiseksi tänäänkin. Ajelimme puutarhaliikkeeseen ja kerroinkin päivällä jo tuolla kommenteissa, että löysin kuin löysinkin mansikkaruukun. En kuitenkaan sellaista, mitä etsin ja muutenkin arvioin tämän vähän surkean näköiseksi esitykseksi, mutta parempaa ei taida olla tarjolla. Tosiasiassa tämä ei ole yhtään sen kurjempi enempää malliltaan kuin materiaaliltaan kuin kaikki mitkään muutkaan nykyisin markkinoilla olevat vastaavat pytyt. Ne ovat surkeita verrattuna siihen vanhaan, jota voinkin muistella vaikka lopun ikäni... Tai ehkä vanha ruukkuni oli jo patinoitunut ja savi tiivistynyt vuosien käytössä, ken tietää? Erityisen arvokkaaksi sen tietysti teki se, että se oli kilpailupalkinto, joka kuljetettiin oikein kotiin asti, muistaakseni vielä kuohuviinipullolla höystettynä. Voisi todeta tyytyväisenä, että astia on löytynyt ja kuohuviiniäkin on talossa vielä jäljellä riittämiin viime viikon jäljiltä. Jospa vaikka menisimme vielä hetkeksi aurinkoiselle terassille istumaan, sitten kun mies on lopettanyt musisointinsa.

Ostimme tänään myös uuden siperianunikon tuntemattoman eläimen varastaman tilalle sekä muutamia kesäorvokkeja, kesäneilikoita "kolme yhden hinnalla" ja kaksi kurkun ja kolme tomaatin tainta. Ne on nostettu sisälle odottamaan kasvihuoneen kunnostusta - siis vauhdittamaan kunnostusoperaation starttia. Lisäksi hankittiin säkillinen hapanta rodomultaa ja säkillinen jotain muuta multaa, jotta saisimme istutettua lahjaksi saadut kasvit, punainen ja valkea rodo, keltainen lilja ja jaloclematis. Clematis on tuo kuvassa vielä paketissa esiintyvät komistus. Emme ole vieläkään keksineet näille suotuisia paikkoja. Vaikka vaihtoehtoja on, on ongelmana mm. se että meille on tulossa pikapuoliin talon maalaus- ynnä muuta remonttiurakkaa. Pitäisiköhän clematis istuttaa johonkin isompaan tilapäisruukkuun odottamaan oikeaa paikkaansa talon seinustalle alppikärhön katveeseen?

Mies istuu siis parhaillaan pianon ääressä ja soittaa äärettömän kaunista musiikkia. Se kuuluu juuri sopivasti yläkertaan. Hän sai kaveriltaan lainaksi muutamia vanhoja nuottikirjoja, jotka kuulemma ovat todellisia aarteita muusikolle, sellaista musiikkia joiden nuotteja ei mistään yleisesti saatavilla olevista kirjoista löydy. Niitä hän nyt käy iltaisin läpi. Kiva sitä on kuunnella, vaikkei minulla ole aavistustakaan, onko se kotimaisten vai vierasmaalaisten säveltäjien kirjoittamaa. Mutta eihän sillä ole väliäkään. - Nyt taisi musiikkituokio päättyä, joten minäkin lopetan tältä päivältä tähän.