Piha on täynnä jälkiä. Otin kuvan ikkunan läpi, mutta kirkkaasta päivästä huolimatta siitä tuli synkkä.

Tämä on pupujussien ruokintapaikka. Sen huomaa, että kevät on jo tulossa Pupulaankin, kun noin pitää kirmata. Tuosta sekamelskasta ei saa selvää, onko siellä juossut muitakin eläimiä.

Talon toiselta puolelta tunnistin oravan ja jäniksen jälkien lisäksi fasaanin jäljet. Kuvittelin näkeväni myös peuran, ketun ja ties minkä elukan jäljet, mutta Talon Eläinasiantuntija sanoi, että luulin väärin.

Picasa halusi päivittyä. Minä meinasin äsken ihan hermostua sen kanssa. Varmaan ohjelmassa on taas paljon hienoja ominaisuuksia, joita en todellakaan kaipaa. Yritin nimikoida ihmisiä, mutta se ainoa asia, jota tosiaan yritin tehdä, ei onnistunut. Pitää varmaan etsiä käyttöohjetta, joka arvattavasti on vain englannin kielellä.

Tässä toinen kuva pihamme "eläinmaailmasta":

Otin kuvan muutama päivä sitten ja vilpittömästi uskoin kuvaavani lintuja vanhan tammen oksalla. Hyvä, etten huutanut tunnistajaa paikalle. Tarkemmissa tutkimuksessa osoittautuivat molemmat ruskeamahaiset pikkulintuni kuiviksi tammenlehdiksi.  Ne olivat hämmästyttän oikean linnun nälöisiä.

Oikeat pihan eläimet ovat entisellään. Mies näki yhtenä päivänä haukan lentävän pihan yli, joten se ehkä oli syy siihen ettei pikkulintuja näkynyt. Nyt niitä taas on käynyt lintulaudalla ja eilen mustarastas oikein odotti rusinatarjoilua. Tämä reppana taisi syksyllä jäädä leskeksi, kun lentelee yksikseen pihassa. Muistan nähneeni auton alle jääneen keltanokkaisen mustarastaan raadon tiellä joskus viime syksynä.