Aina silloin tällöin näen unia, joissa työstän erilaisia elämänvaiheita, kuten olen kirjoittanutkin aikaisemmin. En muistaakseni ole kertaakaan aikaisemmin nähnyt unta viimeisestä työpaikastani. Viime yönä näin ja vielä värillisenä. Ex-esimies ja toinenkin päällikkövirkailija esiintyivät unessa, samoin kaksi oikein nimeltä mainittua mutta oikeassa elämässä tuikituntematonta mainostoimistomiestä. Nämä miekkoset olivat laatineet hienon markkinointi- ja mainossuunnitelman kyseiseen firmaan.

Minä, joka unessa olin vastuullisessa tehtävässä, en ollut aikaisemmin kuullut asiasta mitään, vaan tämä pomoporras oli kaksistaan teettäneet suunnitelman. Presentaatio oli todella upea, josta päättelin että myös kampanja olisi tyyris. Kun en saanut selvää vastausta kysymyksiini, kuka mainonnan maksaisi ja miksi suunnitelma oli teetetty selkäni takana, niin hiilestyin. Ja hienoin sanakääntein sanoin itseni irti.

Päättelisin tästä unesta, jossa totuuttakin on siteeksi, että olisinkohan vähitellen irtautumassa lafkasta ihan oikeasti. Kauan tuo on kestänytkin.

Uljaat vattupensaiden vartijat kasvihuoneen ovella:

735038.jpg

Sadetta enteilevä ja jotenkin vaisu lauantaipäivä tässä on menossa. Nuo sankarikissatkin ovat viikset lerpallaan. Tänään ei varmaan tehdä mitään sen kummempaa kuin oleskellaan. Säätilan perusteella edes riippumatossa loikoilu ei viehätä eikä kasvimaan perkaus yhtään sen enempää. Sitä puuhaa kyllä riittäisi, mutta aloitimme viikonlopun vieton jo eilen. Siikliä, voita ja silliä punaviinillä kostutettuna.

Ensimmäinen kasvihuonekurkku on pian syömävalmis. Kesäkurpitsakin on ruvennut kukkimaan, mutta satoa saadaan vielä odottaa. Hernekin kukkii ja vain odottaa tukiverkon kiinnitystä. Verkko on valmiina, mutta en ole viitsinyt patistaa miestä virittämään sitä, sillä hänellä on selkä ollut todella kipeä, sen jälkeen kun klapikone kävi eilen aika pitkään. Suunnitelma verkon kiinnityksestä on hänen päässään, joten en rupea patistamaan saati itse virittelemään verkkoa. Laittaisin sen kuitenkin väärin ja sitä paitsi verkon kiinnitykseen tarvitaan kaksi.