783036.jpg

Tämmöisiä syksyn merkkejä minä eilen kuvasin. Tämä pihlaja asuu meidän talon nurkalla ja marjat on kuvattu yläkerran ikkunasta. Ilmakin oli vähän harmaa, mutta kuvauspaikka lisäsi harmautta. Niin että syksyyn päin on kesä kääntynyt, vaikka ollaan vielä heinäkuun puolella. Näyttää siltä, kuin tämä olisi ainoa pihlaja lähimaisemissa, joka tekee edes jonkun verran marjoja. Voi-voi. Tilhille ja rastaille tulee nälkä syksyllä.

Sää on juuri nyt sitä mitä eilen luvattiin. Yöllä on satanut puoli vesimittarillista vettä, olisiko yli 20 milliä? Ja lisää tulee koko ajan, toistaiseksi tosin melko hiljalleen. Käynkin äkkiä käyttämässä koiran ulkona ja samalla tarkastamassa mittarin lukeman.

Niin siis tuohon otsikkoon. Aamulla löytyi selitys sille, mikseivät kesäkurpitsat tee hedelmää, vaikka ovat pitkään kukkineet niin kauniisti. Käväisin aamulla kasvimaalla tarkastusmatkalla ja sieltähän se nuori pihajäniksemme hyppäsi, suoraan kurpitsanlehtien suojasta kuin entinen sammakko raparperin alta. Jos se ei suorastaan syö kurpitsaa, niin talloo ainakin. Pupu on aika kesyn tuntuinen, muttei niin kesy että olisin ehtinyt ottaa kameran taskusta ja kuvata sen. Olkoon ja syököön, täytyyhän senkin elää.

Yritin saada yhteen kuvaan mahdutettua tilannekatsauksen jalohortensioitten kukista, ennen kuin sade mahdollisesti piiskaa ne ihan rikki. Avautumaisillaan olevia kukintoja on kahdessa Loputtomassa kesässä runsaasti. Bridella ei varmaan ole aikomusta ruveta ainakaan lähiaikoina kukkimaan, mutta toivottavasti se ainakin juurtuu nyt kunnolla uuteen paikkaansa.

778173.jpg