Vaikka on sunnuntai, olen ollut erilaisten "erikoispesujen" kimpussa. Lakanatkin pyörivät pesukoneessa. Kun en eilen jaksanut millään vaihtaa niitä, niin tänään oli pakko ryhtyä toimeen. Ulkona ei kuitenkaan liputeta sunnuntaina eikä pyykki varmaan enää näin illalla siellä kuivuisikaan. Aamulla ainakin herään varpaat palellen, sillä ikkuna on vielä auki yötä päivää ja päällä vain ohuin mahdollinen kesäpeitto. Ehkä siirryn nyt jo paksumpaan.

Niin, ne erikoispesut. Muistin yhtäkkiä, että mies on aikeissa lähteä lähiaikoina kaatopaikkakeikalle ja minulle tuli ottaa talteen kaatopaikkakuormaan menevä  entinen ulkoeteisen ruohomatto. Se on osoittautunut sopivaksi nukketalon ruohikoksi. On siis ainakin vihreää ja periaatteessa elukat pysyvät siinä hyvin pystyssä. Nyt kylläkin näkyy olevan päivälepo menossa.

Nyt leikkasin sopivat kappaleet tulevaa uutta nukketaloa varten. Juu-u. Sellainen on tulossa, kun halvalla saan. Mitoista ei ole mitään tietoa, mutta sen pitäisi olla aikuisten mallia. Olen saanut siitä kuvankin, mutta asiamies sanoi, ettei hänellä ole aavistustakaan mitoista tai mittasuhteista. Kaksi kerrosta, kolme huonetta ja keittiö, luulisin. En ole sitä vielä yhtään suunnitellut, kun pitää ensin nähdä millainen se oikeasti on ja onko seinät maalattu vai ei.

Leikkasin siis ehjät ruohomaton kappaleet talteen ja suihkutin ne saman tien, toivottavasti myös puhtaiksi. Kun vein jämät roskikseen, niin kas, sieltä löytyi aivan ehjä lampunvarjostin. Vähän nuhraantunut, mutta juuri sellainen mitä olen kaivannut sänkykamarin lipaston päällä olevaan valaisimeen. Vanha varjostin keikkuu sinne tänne enkä sen takia ole valaisinta juuri koskaan käyttänytkään. Varjostin sai niskaansa fairya ja suihkutusta ja on nyt kuivumassa. Jos se hajoaa käsittelyn seurauksena, niin eipä tuo paljon maksanutkaan. Roskisdyykkari on ennenkin tehnyt kelvollisia löytöjä samasta paikasta ja samojen asukkaiden jäljiltä. Mies vähän katsoi vinoon, muttei sanonut mitään.

Vielä jos pesisin vähän nyrkkipyykkiä samalla kun käyn ripustamassa lakanat kuivumaan. Sitten pääsen taas villasukkahankkeen kimppuun. Neljännen parin ensimmäinen sukka on nyt kantapäässä.